zaterdag 26 januari 2013

Micro spinnerbaits maken, deel 2.

De afgelopen week in de losse uurtjes nog wat aan het knutselen geweest. Zoals in het vorige bericht te lezen was is een poging gedaan om spinnerbaitjes te maken voor de ultra lichte visserij op baars, snoekbaars en snoek in ondiep water. Niet met het gewenste resultaat helaas. Maar door reacties op mijn blog en via de email is het inmiddels gelukt om hele goede, stabiele spinnerbaits te maken die met de haak onderop, waarbij de haakpunt naar boven wijst, door het water gaan. Het toevoegen van wat gewicht voor de haak in de vorm van een loodhagel klaarde deze klus.

Iemand die graag op deze manier vist zal direct de mogelijkheden zien van dit kunstaas en de voordelen tov ander kunstaas. Omdat de haakpunt naar boven wijst zul je niet gauw vastlopen. Traag binnengevist blijft de spinnerbait actie houden. Er is geen anti kink oplossing nodig zoals bij spinners. Zowel het spinnerblaadje als het twistertje geven signalen af in het water zonder daarbij zwaar aan de hengel te trekken. Een hele mooie aanvulling dus voor de kunstaas collectie van de ultralichte spinvisser.

Genoeg gepraat. Maar even precies aangeven hoe ze gebouwd zijn per soort spinnerbait.


Hier ging het mij uiteindelijk om, spinnerbaits voor de CJW edge. Door het toevoegen van een 1,5 grams loodhagel loopt het kunstaas perfect. De benen van RVS draad zijn 3 cm lang. Spinnerblaadje van 1 cm. Kleine ton wartel met splitring. Haakmaat 4 voorzien van een profiblinker twister.


Een logisch vervolg hierop zijn spinnerbaits voor de CJW mosquito 1 LV en 0 LV. Door twee loodhagels van 1,5 gram te gebruiken loopt ook dit optisch grotere kunstaasje perfect. RVS benen van 5 cm. Spinnerblaadje van 2,5 cm voorzien van tonwartel en splitring. Haakmaat 1 voorzien van twister.


De loodhagels zijn prima te gebruiken om het benodigde gewicht uit te testen. Wel zo fraai is het gebruik van kielloodjes voor het werpgewicht. De afbouw is verder gelijk. Het type met een kielloodje van 5 gram heeft een spinnerblaadje van 3 cm.


Ik schreef eerder ook over een aparte vorm van het frame voor de spinnerbaits. Ze zijn hier te zien. Het spinnerblaadje loopt nu niet recht boven de haak maar er een stukje voor.

Zodra het ijs verdwenen is van de poldersloten worden ze getest aan de hengels.


1 opmerking:

  1. Hoi Klaasjan,

    Zien er goed uit, kan niet anders dan vis opleveren .

    Mvg Andre

    BeantwoordenVerwijderen