woensdag 21 juni 2017

Dagje met Tom op karper en zeelt.

Om zes uur staat de afspraak met Tom om op zijn water op zeelt en karper te gaan vissen. Het is een uur rijden dus ook nu weer vroeg mijn bed uit. Maar voor een leuke visdag is dat geen probleem. Als voorbereiding heeft Tom de avond ervoor twee stekken voorzien van een mix van harde mais en duivenvoer. We zijn klaar voor dit soort vissen...


We hebben beide lieslaarzen aan om in het water te kunnen staan om de vis uit de overbegroeïng te halen als dat nodig mocht zijn. Om een lang verhaal kort te maken, de lieslaarzen zijn niet nodig. Tom mist een zware vis die hij even op de hengel voelde en ik vang een brasem. Verder geen aanbeten gehad.

Tegen de middag besluiten we om een andere stek te bevissen om te proberen een zeelt te vangen. Deze keer gaan we op dezelfde stek vissen zodat er ook nog wat gepraat kan worden. De vis laat het afweten. De enige aanbeet mis ik.


Na afloop bekijken we elkaars hengels nog even en besluiten we om een gemeenschappelijke visdag gauw weer eens over te doen.

2 opmerkingen:

  1. Hoi Klaasjan, helaas geen karper of graskarper deze keer..!! Wel gezellig gevist en wat mij betreft gooien we de handdoek niet in de ring maar wagen gewoon nog een poging..!! Tight lines, groet, Tom

    BeantwoordenVerwijderen