vrijdag 23 juni 2017

Karpervissen in de oppervlakte.

Donderdagmiddag weer lekker gevist met Jelle op een karperwater in de provincie. Het is warm waardoor de karper vast wel in de oppervlakte is te vangen. Wij doen een poging tenminste. De aanpak is simpel maar vaak heel doeltreffend. Met hondenbrokjes die blijven drijven wordt de karper naar boven gelokt om te komen azen. Zijn er meerdere vissen aanwezig dan kan worden begonnen met het aanbieden van een korst of een hondenbrokje.

En er is gelijk interesse in deze aanpak van de aanwezige karpers. Jelle haakt de eerste aan de korst.....


...en ik volg niet veel later met een karper aan een hondenbrokje. Leuke visserij.


En als ze goed los zijn gebeurd het ook dat je beide op hetzelfde moment een vis haakt......


Als Jelle naar huis gaat staat zijn score op 15 vissen, hij is dan ook al vroeg begonnen vandaag. Ik wil nog even met de pen en tijgernoten op karper vissen maar kom erachter dat mijn schepnetsteel thuis is blijven staan. Daarom nog even met brood op voorn gevist en een aantal gevangen.

Om 1600 uur komt Robert langs om te vissen en samen praten we nog even wat. Het was weer een geslaagde middag.

Tight lines.....

4 opmerkingen:

 1. Hi Klaasjan en Jelle mooie vissen hebben jullie gevangen! Ik kon pas nadat Klaasjan weg was en het onweer was weggetrokken beginnen met vissen. Ik weet niet of het de weersomslag was of iets anders maar ik haaktemaar één karper die weer losschoot tijdens de dril. Wèl halve meter brasems gevangen en voorn en als kers op de taart een leuke zeelt! Interessant water waar ik zeker nog eens terug kom.

  Groet,

  Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oja ik viste met de Fair Play cobold heavy en mais en maden...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker gevist dus Robert. Het is ook een water met mogelijkheden. Volgende keer eens een tijgernoot aan een hair proberen voor karper. Dat is leuk werk aan de heavy cobold van FairPlay

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ga zeker eens terug naar dit water en ga hard aas proberen!

  Robert

  BeantwoordenVerwijderen