vrijdag 9 juni 2017

Uitwaaien met the Edge

In deze periode van het jaar pak ik eigenlijk nooit een spinhengel. Zoveel andere visserijen die ook te doen zijn. Maar enthousiast gemaakt door verhalen op het internet pak ik vandaag alleen mijn lichtste spinhengel The Edge in om mee te gaan. Gewoon wat plekjes uitgooien met kunstaas. Ik heb drie goed gesorteerde bakjes met kunstaas bij me waarvan een eigenbouw spinnerbait de voorkeur van krijgt.


De grootste vam de twee wist de hengel lekker krom te trekken.

Bij een brug besluit ik om de spinnerbait te vervangen voor een dropshotmontage. De haak wordt rechtstreeks op de hoofdlijn geknoopt en als loodgewicht dienen twee AAA loodjes. De ene na de andere aanbeet volgt waarbij de grootste baars helaas niet groter is dan mijn hand. Zo vang ik een twintigtal baarsjes.


Weer leuke aantallen gevangen. Super.

6 opmerkingen:

 1. Nou Klaasjan, mooie aantallen. De snoekjes zijn ook prachtig. Mooie sport aan zo'n superlicht hengeltje!
  Hartelijke groet,
  Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat soort aantallen wil ik ook graag eens ervaren. Mag ik een keer mee?

  Kristiaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dus tòch het spinhengeltje :-)
  Ik kon afgelopen donderdagmiddag de verleiding ook niet weerstaan en ving een maatsnoekje aan de Fair Play vijfgrammer. De baars kon ik niet lokaliseren helaas.

  Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kun je een vergrote foto van de spinnerbait hier plaatsen. Dat lijkt me ook een heel geschikt aasje voor mijn rapier namelijk.

  vrgr Andre

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kon het hengelen op baars en snoek ook niet weerstaan. En als je dan ook nog wat vangt is het helemaal leuk. Die spinners zal ik fotograferen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Stuur je even een email Kristiaan dan kunnen we het er even over hebben.

  BeantwoordenVerwijderen