maandag 17 juli 2017

Bloggende vissers.

Ik ben niet de enige visser die wat schrijft over zijn hobby. Doordeweeks heb ik een afspraak met Robert. We gaan licht vissen op karper in een vijver in de stad. Beide maken we gebruik van een brasemhengel. Robert een fairplay van 30 jaar oud en ik de feather 4.

Ik theorie zijn het dezelfde hengels maar in de praktijk is er een wereld van verschil.

De middag is te snel voorbij en de vangst niet om over naar huis te schrijven. Misschien komt dat omdat er continu gepraat werd...........

Op de zondag heb ik een afspraak met Peter Linzell die zijn vismaat John heeft meegenomen. De mannen hebben grote plannen

Ook nu wordt weer met lichte hengels en dito lijnen gevist op de karpers in de vijver. John heeft een CJW tinca mee en Peter vist met een 10 jaar oude brasemhengel van Fairplay. Ik weer de feather 4. Allemaal hengels die krom gaan op een redelijke karper. Het vissen in een vijver is ook een sociale gebeurtenis. Praatje maken met een ieder die langskomt. Jelle heeft de kinderen ook mee genomen en die durven zo'n visje wel vast te houden. Knap hoor.

En ze helpen nog mee verkassen ook........

We vangen zo nu en dan een visje maar het houdt niet over. Dubbele cijfers in de aantallen wat hier wel gebruikelijk is halen we niet. En ondanks de paar buitjes vermaken we ons best.

Peter maakte nog een filmpje van de buigende feather 4


Het was weer heerlijk aan het water. En met meerdere vissers is het ook nog eens leuker dan alleen. Rest nog wat losse fotoos.

Peter durft de Fairplay ook wel krom te trekken

John op zijn zetel

We vingen ze vandaag helaas niet groter

Maar ze zijn wel mooi

3 opmerkingen:

  1. Hardstikke leuk Klaas-Jan!

    Groeten van een bloggende visser 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben vanochtend heel vroeg naar dezelfde vijver gegaan en had er vier! Bij het ochtendgloren verdween detiviteit van de karpers als sneeuw voor de zon...

    Groet,

    Robert

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Er zit vis genoeg. Maar gedurende het seizoen worden ze moeilijker vangbaar. Zijn de vissen nu zo slim of zijn wij nu zo dom.

    BeantwoordenVerwijderen