zaterdag 29 mei 2010

DobberRob.

Zonder een dobbertje is het lastig penvissen. En nu heb ik geen verzamelwoede als het gaat om deze kleurige beetregistratie middeltjes maar door de loop van de jaren heen al wel de nodige verzameld voor het vissen onder allerlei omstandigheden.
Via een advertentie op marktplaats kwam ik een aantal jaren geleden eens DobberRob tegen. Voor 10 euro werden 10 handgemaakte dobbertjes verstuurd. Dat is niet veel geld en ze zagen er op de foto goed uit. Om een lang verhaal kort te houden. De eerste serie karperpennetjes waren inderdaad ook goed. Één exemplaar daarvan is aan een penhengel komen te hangen en heeft het hele jaar volgemaakt ondanks het nodige drilwerk van grote karpers door de waterplanten heen. Bij die ene bestelling is het dan ook niet gebleven.

Op dit moment wordt er dan ook regelmatig gevist met drie type dobbertjes van DobberRob. Ze worden kort behandeld van rechts naar links bekeken op de foto.

Het eerste dobbertje is gemaakt naar voorbeeld van de Chris Lythe tench lifter. Die hadden wij als Flitsendnylon speciaal laten maken op 4 BB maar blijkt in de praktijk bijna het dubbele te zijn. Ook was de levertijd bij Chris zeer lang (meer dan een jaar). Bij DobberRob is dat anders. Binnen een aantal weken zijn onze dobbertjes (tientallen) klaar. En ze vragen inderdaad 4 BB lood. Het mooie van een dobbertje met een zebra antenne en het drijflichaam laag geplaatst is de opsteker die je daarmee al vissend kunt krijgen. Alleen al daarom het proberen waard.

Het tweede dobbertje is een heel scherp pennetje met ongeveer 1 gram drijfvermogen wat ik eigenlijk altijd gebruik tijdens het penvissen op niet te diep stilstaand water. Het drijflichaam is van balsa en de steel van glasfiber. Prima vast op te lijn te gebruiken met de bijgeleverde rubbertjes icm het doorhalen van de lijn door het oogje wat zich in het drijflichaam bevindt. Maar wat ik liever doe is een montage op de engelse manier mbv een zelfgemaakte floatconnector. Van de mantel van zwart schakeldraad wat ook gebruikt wordt in het electriciteitsnet van ons huis wordt een kleine tonwartel gelijmd. Het andere uiteinde past perfect om de steel van het dobbertje.

Het derde pennetje is speciaal gemaakt voor het vissen met een breekstaafje wat precies past in het buisje bovenop de dobber.

Voor wie nog wat pennetjes zoekt of zelf ideëen heeft hoe een ideaal pennetje eruit moet komen te zien kan het best even contact zoeken met deze DobberRob. Om naar de site van DobberRob te gaan klik hier Ik kan ze van harte aanbevelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten