zondag 3 oktober 2010

Shot jnr van NK baits.

In navolging op enkele jerkbaits van Loz Harrop is er ook nog een broertje in de NK baits familie bijgekomen om het de snoeken deze herfst eens extra moeilijk te maken. NK staat voor Nick Kloosterman die goed uitgelode en prachtig afgebouwde jerkbaits maakt en verkoopt. Vorig jaar heb ik al een shot jnr gekocht en afgelopen week is er daar dus nog één bij gekomen. Geruild tegen ander kunstaas dus budget neutraal.

De shot junior waar het hier om gaat is een langzaam zinkende jerkbait van het type glijder. Hij glijdt dus door het water van links naar rechts en omgekeerd. Zie hier een filmpje die ik vond op youtube. Door wat onregelmatiger binnen te vissen krijgt de shot een nog mooiere luie actie waar vooral grote snoeken zo gek op zijn.
Mensen met de nodige ervaring op het gebied van jerkbaits herkennen natuurlijk direct een River Run Manta van Amerikaanse makelaardij in dit ontwerp. En daar is niets mis mee. Beter goed gecopieerd dan slecht bedacht.

De Shot vind ik het mooiste wanneer er net onder het oppervlakte gevist kan worden. De aanbeten zijn spectaculair en te vergelijken met een aanbeet van de witte mensenhaai wanneer deze jaagt op zeerobben zoals is vastgelegd in de film "air jaws". En om de fraaie aanbeten is het toch te doen bij deze visserij. De dril stelt bij de meeste vissen weinig voor met dergelijk materiaal. Om de shot goed te kunnen volgen is er gekozen voor een opvallende streep op de rug. Onder verschillende omstandigheden is het fluo-geel of zwart goed te zien.

Verder valt direct de doorzichtige staart uit lexaan op. Deze maakt een stabiel glijpatroon mogelijk maar heeft als nadeel dat hierdoor ook de nodige aanbeten gemist worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten