dinsdag 5 oktober 2010

Roze scoort.

Vanmiddag weer eens gevist met de lichtste spinhengel en bijbehorend kunstaas op snoekbaars. Geconcentreerd worden de peilers en kanten afgevist met de 3,5 inch saltshaker. Als de ene kleur na een half uurtje nog geen aanbeet heeft opgeleverd gaat een andere kleur aan de speld. Na een half uur hetzelfde verhaal en weer een andere kleur maar na anderhalf uur nog geen aanbeet.
Als ik in de buurt kom van een plek waar kabels van de PTT en EGD over de bodem van het kanaal lopen is het niet verstandig om hier te verticalen. Het betekend geheid het verspelen van het kunstaas als het wel geprobeerd wordt. De shad wordt dan ook vervangen door een dropshot montage.
Mooi roze gekleurd FinSfish shadje eraan die ik nog niet zo lang geleden heb gekocht bij Lunkercity.nl Het loodje van 5 gram voel ik over de bodem glijden terwijl het daarbij geregeld net niet vast loopt. Dan de eerste harde tik en direct een kromme hengel als ik de haak zet. Na een dikke minuut van lijn nemen en geven komt de eerste knappe snoekbaars boven die kan worden geschept in het landingsnet met lange steel wat hier wel nodig is.
Om een lang verhaal kort te maken volgen er nog 5 snoekbaarzen het voorbeeld van de eerste vis. De kleinste zal 30 cm geweest zijn maar zijn aanbeet is er niet minder mooi om. In een uur nog 6 vissen vangen is helemaal top. En het enkele haakje zit bij alle vissen voor in de bek waardoor het onthaken met de handen gedaan kan worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten