zondag 21 november 2010

DVD: Dropshot van Dietmar Isaiasch.

Op beurzen en hengelsport fairs misschien wel de best bezochte spreker is Dietmar Isaiasch. Met zijn nederduits en tomeloze energie weet hij iedere keer weer de toehoorders met de nodige informatie naar huis te laten gaan. Een dvd van zijn hand met daarop de ins en outs van het vissen met de dropshot methode is dan ook op voorhand zeer interessant.

In de 80 minuten dat deze dvd duurt krijgt de toeschouwer een golf aan relevante informatie over zich heen en kan, nadat de dvd is gezien, een ieder goed uit de voeten met deze techniek. De materialen als haken, onderlijnen, kunstaas en hengels komen aan bod. Maar belangrijker is nog dat er duidelijk wordt gemaakt wanneer men wat en hoe gebruiken moet. De juiste combinatie vinden onder alle omstandigheden en dan ook nog eens toepassen op de juiste manier is vaak het verschil tussen vissen en vangen. Dietmar doet een hele goede poging om dit de kijker bij te brengen.

Er wordt gevist vanaf de kant en vanuit de boot. In beide situaties wordt het vissen met de dropshot behandeld omdat de techniek en gebruikte materialen hierbij wel verschillen.

Natuurlijk komt een hele partij roofvis tijdelijk boven het water om even voor de camera te poseren.

Op de dvd wordt Duits gesproken. Voor de meeste kijkers geen probleem lijkt mij. Omdat Dietmar gesponsord wordt door verschillende fabrikanten komen deze merknamen geregeld te pas en te onpas in beeld.

In de bonus worden nog een aantal 50+ baarzen gevangen. Een droom voor velen van ons. Dan graag wel aan wat lichter materiaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten