zondag 28 november 2010

Vorst.

Vandaag zouden we de uitgestelde poldersnoekdag in Friesland hebben met Flitsendnylon.nl maar halverwege de week werd al wel duidelijk dat dit geen haalbare kaart zou zijn. En inderdaad ligt overal op de poldersloten ijs als ik naar mijn stek voor vandaag rij met een temperatuur van ruim -5.

Eenmaal aangekomen aan het scheepvaartkanaal blijkt deze zoals verwacht nog wel helemaal vrij van ijs te zijn en kan er lekker gevist worden op snoekbaars. Nou ja lekker. De harde wind maakt het ontzettend koud aan vooral de handen. De rest van het lichaam zit goed ingepakt en heeft geen last. De uitrusting is niet veel anders dan de vorige keren.

Het aantal aanbeten helaas wel. In de drie uur dat er gevist werd heb ik zeggen en schrijven 2 keer een aanbeet gehad. Beide raak met als resultaat een snoekbaars van een formaat wat je hier gemiddeld vangt en een knappe baars. Maar het was heerlijk buiten, zeker toen het zonnetje er nog even doorkwam aan het eind van de ochtend. In de schaduw van de vele boten was het gewoon lekker buiten. De vorst lijkt de komende dagen aan te houden. In combinatie met de vele verjaardagen in de familie zal er van het vissen dan ook niet veel meer terecht komen.


6 opmerkingen:

 1. Ha Ha je lijkt zo wel de verschrikkelijke boeman, Ome Reint gaat niet met je mee vissen.
  Maar geweldig dat jij er zoveel plezier in hebt en ook nog iets vangt. liefs oom Reint en tante Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klaasjan je bent toch wel een echte bikkel om met -5 toch nog te gaan vissen. Het zal wel aan mijn leeftijd liggen maar het is mij te koud.
  Mooi verslag weer.

  Gr Rikus.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik lijk er niet alleen op :-)

  Wat leuk dat je ook een blog begint Rikus na het stoppen met snoekbaarzen.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou inderdaad Rikus, ik vind het ook een enorme bikkel. Mij niet gezien met die kou. Zet m op KJ, en veel plezier met alle verjaardagen en feestjes komende tijd!
  Liefs Martje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie winter vangst Klaasjan, hoewel.... het moet nog officieel winter worden.

  groet...John R

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb bij jullie (Reint, Elly en Margreet)ook nog steeds een haven op het oog waar ik het graag een keer weer proberen wil. En dan niet alleen op de baars maar ook op de grote snoek.

  Het is officieel nog geen winter inderdaad maar de schaatsen zijn al uit het vet.

  BeantwoordenVerwijderen