dinsdag 9 november 2010

Het spinnen nog niet verleerd.

Vanmiddag nog even tijd gemaakt en eropuit geweest met de ultralichte spinhengel. De planten zijn inmiddels grotendeels afgestorven en verdwenen. Net boven de bodem zijn ze nog wel aanwezig maar in het oppervlakte is weer te vissen. Niet echt het terrein voor de ultralichte hengel omdat verspelen van een vis of kunstaas tussen de harde stengels nog altijd heel reëel is. Volgende keer dus ook een wat zwaardere combinatie mee want de vis ligt zeker tussen deze planten.


Ik verwacht de vis rond de wat diepere plekken maar krijg slechts één aanbeet op de Pako PS die ook een klein snoekje oplevert. Nadat het lepeltje vervangen is door een spinner blijven ook de baarzen hangen.
Op een ondiep gedeelte blijkt echter veel meer roofvis aanwezig te zijn. De spinner wordt op slechts 20 cm diepte gevist waardoor ik iedere aanbeet prachtig kan zien. 3 keer zie ik een vis op de spinner afkomen en evenveel keren kan een snoekje geland worden. Ze zijn niet groot maar ik stap weer met een goed gevoel de auto in.

Nieuw voor mij zijn de profiblinker turbotail twisters die als haakversiering worden gebruikt.In de maten A of B passen ze heel mooi op een spinner voor het ultralichte vissen. Aan het eind van de twisterstaart zit een verdikking waardoor deze nog gemakkelijker beweegt.

2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er leuk uit, zo'n haakversiering, Klaasjan! En die kleine snoekjes zijn ook best mooi; de grote komen vast nog wel.

    Over die grote jongens gesproken: heb je nog gevist met je nieuwe jerkbaits of gaan we daar wat later in 't jaar avonturen mee zien?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Later in het jaar ga ik weer met kunstaas achter de grotere dames aan. Dan zullen die nieuwe jerkbaits ook worden gebruikt. Het ultralichte stokje krijgt dan rust en de jerkbaithengel en plughengel krijgen een kans. Ik heb inmiddels een aantal deels nieuwe watertjes op het oog.

    BeantwoordenVerwijderen