vrijdag 4 november 2011

Tentamenperiode.

Van het vissen zal de komende maand weinig komen. Carla zit in een tentamenperiode waardoor vrije tijd eigenlijk niet aanwezig is. Mijn enige mogelijkheid is dan wekelijks de dinsdagmiddag tussen 13 en 15 uur waar dan ook dankbaar gebruik van wordt gemaakt.

Afgelopen dinsdagmiddag met de ultralichte hengel voorzien van dyneema wat bruggen afgelopen om er met een Kopyto 2,5 inch shadje onder te vissen voornamelijk op zoek naar baars. Maar een snoekbaars of snoek behoort dan ook tot de mogelijkheden.
Ik heb het eerder geschreven maar het verschil bij deze visserij wordt gemaakt door de jigkop die wordt gebruikt. Het juiste gewicht en een wijde haakbocht maken het verschil tussen het voelen van een aanbeet en het vangen van een vis.
Naast een heel klein snoekje wordt een grotere (+/- 75 cm) verspeeld omdat hij losschiet. Tientallen kleine baarzen tot net boven de 20 cm worden wel gevangen en weer teruggezet. Geen enkele oude vechtersbaas blijkt tussen de vele palen aanwezig te zijn. Jammer.

3 opmerkingen:

 1. Spijtig dat vissen er even niet inzit, Klaasjan. Maar nu je niet over je belevenissen aan de waterkant kunt schrijven, heb je misschien wel tijd voor de volgende suggestie: een kort item over dropshotten versus vissen met kleine shadjes e.d. Ik ben namelijk wel benieuwd wanneer je voor welke methode kiest en waarom. H. groet, HansP.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. KJ jij ook succes in deze tentamenperiode! Pak heerlijk je momentjes als die er zijn, toch nog beetje genieten tussendoor.
  Groetjes Mar

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Hans,

  Dat is een heel goed idee. Daar heb ik wel een mening over en misschien heb je daar iets aan.

  De dinsdagmiddag blijft gereserveerd voor het vissen de komende weken Margreet. Komende dinsdag hoop ik met een bosje veren/haren (streamer in vaktaal) een snoek te vangen.

  vrgr Klaasjan

  BeantwoordenVerwijderen