maandag 28 november 2011

Streamer only part four.

Over de titel hoeft niet zo lang nagedacht te worden tegenwoordig.

Er is de afgelopen dinsdagmiddag wel gevist maar eigenlijk was het resultaat niet de moeite waard om er een verslag van te maken. Geen aanbeet, geen actie, niets geleerd. Toch een kleine update.

Het stukje ellende wat op een streamer lijkt op de onderste foto van het vorige verslag, bloeit in het water weer helemaal op tot een volwaardig stukje kunstaas waar zeker een visje mee te vangen zal zijn. Maar niet vandaag.


Stekken die anders wel een aanbeet opleveren zoals kruisingen van sloten leveren niets op. In een bredere vaart in dit stelsel van sloten blijft het ook rustig. Ook als er iets dieper gevist wordt door een loodhagel voor de kop van de streamer te plaatsen levert niets op.

Toch een moment van opleving als ik om een grote struik heenloop en oog in oog sta met een schaap met een wel heel groot gewei op de kop.

Als de temperaturen zo laag blijven wordt komende dinsdag wat dieper water opgezocht. Dan met de tiengrammer en een kopyto shadje een aanbeet proberen te krijgen. Of toch maar weer kiezen voor de streamer maar dan voorzien van een stuk lood voor de kop om wat sneller op diepte te komen.

Inmiddels is afgelopen dinsdag gevist met de tiengrammer op het diepere gedeelte. Wat een teleurstelling. Tijdens bijna iedere worp werden plantenresten naar boven gehaald. Ook het vlak boven de bodem vissen door het kunstaas eerder te starten had maar gedeeltelijk effect. Met een Illex DD cherry werd nog een snoekje gevangen maar wat had ik nog graag even met de ultralichte hengel in combinatie met een streamertje gevist. Een visserij die je in het bloed gaat zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten