dinsdag 8 november 2011

Streamer only.

Het vissen met een streamer is in al die jaren dat er nu met kunstaas gevist wordt nog steeds niet mijn ding. Door de enthousiaste verhalen op de blog van Peter Linzell is afgelopen dinsdagmiddag weer een poging gedaan om met een creatie van bont en veren een snoek te vangen. En dat is dus in anderhalf uur vissen prima gelukt. Om niet in de verleiding te komen om toch met ander kunstaas te gaan vissen heb ik slechts een aantal streamers meegenomen.
Het materiaal waarmee gevist wordt bestaat uit de CJW mosquito 0 LV voorzien van een Shimano Twinpower 1000 mg met daarop 14/00 nylon en aan het einde een spinstang. De streamers zijn gemaakt door Gerrit Elbertse.Ik heb een aantal verschillende kleurencombinaties aangeschaft maar heb verder geen voorkeur voor de één of de ander. Als op de ene geen aanbeet wordt gekregen wordt een andere kleurencombinatie gebruikt. Meer zit er niet achter.
Gestart wordt met een rood/zwarte streamer die na de derde worp gestopt wordt door een snoek. Een mooie aanbeet met een droge tik op de top en een fontein aan wegspringende visjes maar de vis wordt niet gehaakt. Ik kijk er niet raar van op omdat mijn ervaring is dat tijdens het vissen met een streamer toch in verhouding veel vissen niet worden gehaakt.
Naar de reden is het gedeeltelijk gissen. Waarschijnlijk heeft het ermee te maken dat het bont vast komt te zitten in de bek van de snoek waardoor de haak niet kan worden gezet in de bek omdat die niet wordt verplaatst. De snoek doet zijn bek weer open en de streamer schiet er weer uit.
Na enkele baarzen die happen in de staart van de streamer en niet worden gehaakt is de volgende snoek wel het haasje. Optimaal gehaakt in het scharnier van de bek mag hij even op de foto. De rood/zwarte streamer is dan inmiddels al vervangen voor een compleet witte versie. Daarop vang ik op de terugweg ook de vis die in het begin gemist wordt. Deze keer is de streamer compleet verdwenen in de bek. Het onthaken is echter een peulenschil omdat er slechts gevist wordt met een enkele haak waarvan de weerhaak is platgeknepen.
Het vissen met de streamer is enorm goed bevallen. Jammer is wel dat op mijn thuiswater het water groen van kleur is en niet echt helder. Hierdoor verdwijnt de streamer al snel uit zicht als deze langzaam naar beneden zakt in het water. De enkele weerhaakloze haak en het moeiteloos kunnen plaatsen van het kunstaas zonder daarbij kabaal te maken in het water zijn de grootste pluspunten van deze visserij. Met in verhouding groot kunstaas is met licht materiaal toch te vissen. Er kan extreem langzaam worden gevist op plekken waar je een vis verwacht. De streamer wordt de komende tijd vaker gebruikt.
De twee streamers liggen inmiddels op de radiator te drogen wat een behoudt is voor dit kunstaas.2 opmerkingen:

  1. Hallo Klaasjan,

    Het eerste succesje is er, dat er nog vele mogen volgen.

    Groet,
    Gerrit

    BeantwoordenVerwijderen