dinsdag 15 november 2011

Streamer only part two.

Vanmiddag op herhaling geweest met dezelfde uitrusting als de vorige keer echter met een aanpassing in de onderlijn. Ipv het spinstangetje werd nu een stukje Magnum sevenstrand gebruikt. De presentatie van de streamer is hiermee veel natuurlijker en zal de komende keer dan ook weer worden gebruikt.
Het leuke van een blog is dat mensen ook reageren op je berichten door het plaatsen van een reactie of het sturen van een email. Hierdoor krijg je heel direct informatie die direct toegepast kan worden. Een ieder hartelijk bedankt.
Het heeft vandaag helaas geen positief effect gehad op de vangst. Misschien door de plotselinge lage temperaturen rond het vriespunt. De eerste snoek doet twee keer een poging vlak voor mijn voeten om de streamer te grazen te nemen maar het blijft bij het spelen van tikkertje. De bek wordt niet open gedaan.
Met de laatste worp haak ik een prachtige vis die meerdere keren lijn van de goed afgestelde molen weet te nemen. Hier doe je het voor. Met de bek wagenwijd open probeert de vis keer op keer het kunstaas kwijt te raken wat hem niet lukt. Tijdens het positioneren van de vis voor een foto in het water tijdens de dril verslapt even de druk op de vis en deze maakt daar direct gebruik van door de weerhaakloze haak uit te schudden. Mijn eigen schuld.Deze streamer met rode kop en wit lijf werd vandaag gebruikt.En zo ziet de streamer eruit als hij helemaal nat is. In het water echter krijgt het kunstaas weer helemaal zijn volume terug en geeft een prachtig silhouet.

3 opmerkingen:

 1. Hoi Klaasjan,

  Erg leuk, en stiekem zat ik uit te kijken naar je verslag van vandaag. Uiteraard hopend dat het weer een streamer only verslag zou gaan worden!

  Jij vist met de Mosquito 0LV, en zo te lezen gaat dat prima met streamertjes. Welke lijn heb je op je werpmolen zitten? Ook ben ik benieuwd naar de afmeting van je streamertjes die je gebruikt hebt tot nu toe.

  Binnenkort gaat het plastic van de kurken greep van mijn 0LV. Het wachten is op het werpmolentje wat ik speciaal voor de 0LV besteld heb.

  Groeten,
  Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De lijn die gebruikt wordt is 12/00 JVS Vulcan wat te koop is bij Raven/Vlemmix.

  Jaren geleden was ik op zoek naar een zinkende nylon met weinig rek voor het vissen met de dobbermatchhengel op brasem. Na advies van Jan van Schendel heb ik deze lijn aangeschaft en die beviel inderdaad heel goed. Ook bij het vissen met de winkelpikker en later met de l Lbs penhengel op zeelt blijkt de lijn aan mijn verwachtingen te voldoen. Knoopvast, hoge trekkracht wat gemakkelijk is als je eens vastzit en niet kink gevoelig. Ik heb slechts 1 spoeltje met nylon per jaar nodig.

  Toen dat spoeltje ook eens meeging tijdens het vissen met de ultralichte spinhengel bleek de lijn ook bij deze visserij uitstekend te voldoen ook al had ik liever hier een fluorescerende lijn gehad. Maar die is niet verkrijgbaar.

  De streamer meet 12 cm en is voorzien van 2 zonkerstrips wat een breed silhouet in het water geeft.

  Ik ben benieuwd wat voor werpmolen je gaat gebruiken op de 0 LV. Waarschijnlijk een kleiner model dat wat ik gebruik maar met de Twinpower MG 1000 ligt de hengel mooi in balans.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Klaasjan,

  Klinkt goed, die lijn ga ik zeker proberen.

  Gr, Peter

  BeantwoordenVerwijderen