vrijdag 18 november 2011

Streamer only part three

Door een vrije dag is er op de vrijdag in de ochtend de mogelijkheid om te gaan vissen. Ook nu weer streamer only.

In een dichte mist worden de eerste worpen gemaakt. Algemeen bekend als niet de meest ideale omstandigheden maar thuis blijven zitten zal zeker geen aanbeet opleveren. Een groen zwarte streamer doet een half uur lang zijn kunstje maar levert geen aanbeet op. Het zal de tiende worp geweest zijn dat de witte streamer ineens vast loopt op 30 cm water terwijl er toch zeker een meter staat. De haak wordt krachtig gezet maar dat maakt weinig indruk op de vis. Terwijl de hengel maximaal gebogen staat zwemt de vis rustig in één tempo door. Na een aantal meter keert de vis en neemt een keihard schot naar de andere kant van de vaart. Dit is een hele fraaie vis. Vergelijkbaar met de vis van afgelopen dinsdag. Na een aantal vluchtpogingen moet ook deze vis zijn meerdere erkennen aan de uitgebalanceerde uitrusting en een visser die weet waar hij mee bezig is ;-)
Een sterke snoek van 83 cm wordt gemeten en gefotografeerd en gaat dan onbeschadigd weer terug het water in. Dit zijn de vissen die deze visserij zo mooi maken.In de overige tijd worden ook nog eens 4 snoeken gehaakt aan de witte streamer met rode kop. De streamer zit zo diep in de bek van de gevangen vissen dat voor het onthaken via de kieuwdeksels wordt gekozen. Met een enkele haak is dat een peulenschil. Haak pakken met een tangetje en tussen de kieuwbogen naar buiten trekken. De nylonlijn breken en je trekt de streamer voorzien van onderlijn zo tussen de kieuwbogen door. Klaar.
Na 3 succesvolle streamer only trips kan ik voorzichtig een conclusie trekken op dit wat troebele water. Een licht gekleurde streamer vangt veel beter dan een donker gekleurde. De gebruikte Magnum sevenstrand 12/00 is heel goed bruikbaar op de ultralichte hengel maar is wel knauwgevoelig. Met een beetje pech kan het onderlijntje direct de prullenbak in na één vis want van herstellen is bij dit materiaal geen sprake. De streamers van Gerrit Elberse voldoen uitstekend. Ze kunnen tegen een stootje en zien er nog prima uit na een handvol snoeken. De ogen gaan wel snel kapot maar dat zal weinig uitmaken voor de vangstkracht.Zo ziet de streamer na 4 diepgehaakte snoeken eruit. Met een keukenpapier is het meeste vocht inmiddels verwijderd en de rest van het vocht zal door het drogen op de radiator verdwijnen.

2 opmerkingen:

 1. Hoi,

  Dit streamer vissen is hot!!!
  heel gemakkelijk en langzaam vissen,zeker in de komende koude maanden die eraan komen.
  mooie vangst
  groet Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Peter,

  Een hele leuke visserij inderdaad. Niet zaligmakend maar prachtig om te doen.

  vrgr Klaasjan

  BeantwoordenVerwijderen