zaterdag 11 februari 2012

Boek: Snoek van klein tot groot. Hans de Boer.

Tijdens een visweekend in Friesland die wordt georganiseerd door Hans de Boer en Cock Pels wordt er gevist om de DDBB. De Dirk de Boer bokaal, vernoemd naar de vader van Hans. Met een aantal ervaren vissers worden een aantal fraaie stekken afgevist in de omgeving van Joure. Zeer de moeite waard.


Hans is ook de schrijver van bovenstaand boek die hij opdraagt aan zijn inmiddels overleden vader en vismaat die hem de liefde voor de natuur heeft bijgebracht en hem leerde om respect te hebben voor al wat leeft.

De snoek heeft een prominente rol in het boek. Naast verhalen en ervaringen worden er ook de nodige tips gegeven om meer succes te hebben langs de waterkant. Over verschillende kunstaasvormen en hengelgerei wordt wat verteld. Dat maakt het boek voor zowel de beginnende kunstaasvisser als ook voor de gevorderde kunstaasvisser de moeite waard.

Ook voor de kunstaasbouwers onder ons bevat het boek de nodige informatie. Ik gebruik het nog steeds als naslagwerk tijdens het maken van een spinner.
Hans de boer runt POASK. Zijn spinners vangen nog altijd heel goed en zijn een aanrader voor het vissen in de polder en vaarten.

Leuk boek om gelezen te hebben.

1 opmerking:

  1. Inderdaad een mooi boek Klaasjan, geschreven door een liefhebber van natuur en hengelsport en met oog voor detail maar ook voor het 'bredere'verhaal. Deze dagen lenen zich wel voor lezen over het vissen, hoewel, we hebben hier 'nachtijs'! Sinds jaren weer ijs dat goed en sterk genoeg is om tot diep in het donker door te rijden.....
    groet,
    alex

    BeantwoordenVerwijderen