donderdag 9 februari 2012

Over de prijsvraag en CJW the Edge.

Met het winnen van de prijsvraag van C.J.W. werd een waardebon van 100 euro gewonnen te besteden bij Cor. Een leuke actie in een voor veel vissers rustige maand januari. De vragen waren lang niet gemakkelijk en veel moesten worden gegokt of geschat.

Maar met een bon vang je geen vis. En dat is ook het sterke van een dergelijk prijsvraag. Je zult dus iets aan moeten schaffen bij Cor wil je er voordeel uit kunnen halen. En zo snijd het mes aan beide kanten.

Er hoefde niet lang te worden nagedacht over een hengel. De lichtste spinhengel uit de collectie van Cor “the Edge” had ik nog niet in de handen gehad maar met slechts een werpgewicht van 1,5 gram moet het wel iets bijzonders zijn. De knoop werd doorgehakt, het moest deze hengel worden. Hoe ouder hoe gekker. De jaren dat ik heb gevist met de rapier (2 grammer) van Fairplay zijn mij ook heel goed bevallen. Misschien komt het er nog van om samen met Lolle en Alex de Friese polder in te duiken met onze ultralichte hengeltjes voor een visdag met mijn Edge en hun rapier.

De hengel is voorzien van NT oogjes, kurken handvat afgewerkt met de traditionele trompet, dunne RVS reelringen, CJW inscriptie op de platte cone en grijze wikkelingen.

Vandaag heb ik het hengeltje ontvangen. Sprietje. Op de site van Peter staan de nodige fotoos en feiten. Even zwiepen met de hengel leert me dat het echt gaat om een spinhengel. Strak en snel met een fraaie buiging. Bij een eerste vergelijk met de 0LV valt het op dat de opbouw met geleideogen bij beide hengels gelijk is bij ongeveer eenzelfde lengte. De 0LV voelt wat strakker aan. Logisch.

Nog geen praktijk omdat de omstandigheden dat niet toelaten. Het kunstaas wat ik met deze hengel wil vissen komt in een volgend verhaaltje aan bod. Ook de vis die ik hoop te vangen en de omstandigheden waarin.

7 opmerkingen:

 1. Hallo Klaasjan,

  Heel veel succes en visgenot met je nieuwe aanwinst.

  Groet,
  Gerrit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Klaasjan,

  Ik hou je verhaaltjes over de Edge in de gaten omdat ik ook met de gedachten speel een dergelijke hengel aan te schaffen.

  Nico de B.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tijdens een praktijkdagje vissen met de SNB van onze regio werd er door twee leden ook ultralicht gevist. Ik moest er niets van hebben. Maar de ogen zijn me open gegaan die dag. Snoeken van 70 cm kwamen zonder problemen op de kant. Die jongens hadden het al over jouw blog voor meer informatie. Super. Ik schrijf je ook een email met wat vragen.


  Hendrik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Veel plezier met de nieuwe hengel. Ook ik had het geluk een bon te mogen winnen. Ik denk dat voor een nieuwe baitcaster ga, maar ik twijfel nog

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ultralicht vissen is heel leuk om te doen. En bijzonder verslavend.
  Ik heb wel vertrouwen in de mogelijkheden met de Edge. Ik heb inmiddels een verhaaltje gemaakt over het kunstaas wat ik ermee vissen wil. Wordt morgen waarschijnlijk geplaatst.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Klaasjan,

  Gefeliciteerd met het winnen van de CJW prijsvraag, Een leuk initiatief van Cor.
  Volgens mij heb je met 'The Edge' een goede keuze gemaakt uit het uitgebreide aanbod van CJW hengels. Ik ben erg benieuwd, met wat voor kunstaas je welke vissoorten wilt gaan bevissen'. Ik ben ook benieuwd naar hoe jij deze hengel vind in vergelijking met de Fair Play Rapier.

  Veel plezier met je ultra lichte CJW wonderstokje.

  Groeten, Ard

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik had het verhaaltje over welk kunstaas onder welke omstandigheden vandaag willen plaatsen maar ik heb nog niet alles binnen gekregen. Wordt dus begin volgende week.

  De bon loopt niet weg Dirk. Even rustig een nachtje over slapen kan geen kwaad. Dat was in mijn geval niet nodig.

  vrgr Klaasjan

  BeantwoordenVerwijderen