dinsdag 29 juni 2010

Ik zat er bij en keek er naar.

Op de maandagavond weer eens lekker ouderwets drijvend op de graskarper gevist. Struinen langs kilometers sloot op zoek naar actieve vissen die wel een stuk brood lusten. Die heb ik niet gevonden. Wel de nodige vissen gezien die aan het zonnen waren of azen op ander aas. Een stuk brood zorgde direct voor onrust onder de vissen. Als ik ze dus vangen wil zal er op een andere manier gevist moeten worden of met ander drijvend aas. Ik zat er dus bij en keek er naar.De foto is genomen op een bankje middenin een natuurgebied waar nauwelijks mensen komen. Zeker geen vissers aan de oevers te zien.

4 opmerkingen:

 1. Hé doe doar,
  zugst d'r wel stoer oet zo!!

  Mor ain beetje meer aktie ken gain kwaod!!

  Vr. Flap

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Klaas Jan,wanneer ik op graskarper vis doe ik dat al jaren in dezelfde wateren. Je kunt echt merken dat ze steeds schuwer worden, kon je in het begin,een jaar of twintig geleden, nog een broodkorst vlak voor de bek gooien dan werd die gelijk gepakt. Van paniek of enig argwaan was niets te merken. Maar zoals ik afgelopen zondag regelmatig merkte, sloegen ze op de vlucht zodra mijn vislijn na de worp op het water landde. Of de kleur van de lijn de oorzaak was of de lichte rimpels weet ik niet.De volgende keer probeer ik het met een witte lijn ipv de gifgroene.
  De drijvende broodkorsten doen het hier ook niet meer zo goed als voorheen, maar een vlok op een centimeter of 10 onder de oppervlakte juist wel.

  Groeten Jan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Jan,

  Ik zit ongeveer in eenzelfde situatie. Ook hier wantrouwt de graskarper de op het water drijvende korsten ook al zit er gaan haak in verstopt. Een langzaam zinkend stuk brood is zeker het proberen waard.

  vrgr Klaasjan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Met de vlok vis ik dan met een klein dobbertje die op afstand nog goed te zien is en een stuk of drie BB loodjes verdraagt. Een loodje zet ik dan tegen de haak aan zodat de vlok wel zinkt.

  Succes Jan.

  BeantwoordenVerwijderen