dinsdag 15 juni 2010

Onverwacht veel snoek.

Vandaag twee korte vissessies gehad met de ultralichte spinhengel. S'middags tussen 1315 en 1500 als de kinderen naar school zijn en nog even tegen de avond als zij op bed liggen.
Het is prachtig zonnig weer wat niet echt de ideale omstandigheden voor het vissen op snoek zijn. Gelukkig staat er wel een straffe wind waardoor het water er niet als een spiegel bij ligt. Ik heb geen hoge verwachtingen vandaag maar het is even lekker uitwaaien.
Zonder veel moeite lukt het inmiddels om heel geconcentreerd te vissen met dit ultralichte materiaal. Ook als de aandacht wat verslapt door de omgeving wordt toch elke verandering in de loop van het kunstaas, vandaag voornamelijk de spinner, waargenomen en aangeslagen. In de middag worden zo maar liefst 7 snoekjes gevangen. Tegen de avond gaat de wind wat liggen waardoor het nog moeilijker wordt in mijn beleving om wat van deze visserij te maken. Maar ook nu klopt dat niet en wordt er weer lekker gevangen. Ook de grootste vis van vandaag, een snoek van 76 centimeter, mag ik even vasthouden.
Geheel tegen de verwachting in wordt er dus goed gevangen. Onder dit soort omstandigheden vis ik met uiterst traag gevist kunstaas wat heel onregelmatig wordt binnengevist. Het kunstaas is donker van kleur. Denk aan zwarte spinnerbladen of bladen met een koper kleur. Later op de avond als het wat donker wordt levert een spinner met wit blad veel vis op.

5 opmerkingen:

 1. Sjonge wat een end, 76cm dat was een knappe..
  Leuk dagje weer zeg op naar de volgende ;-)
  Groetjes Mar

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He Kj,

  je hebt weer lekker gevangen zo te lezen.
  mooi waark!

  Gr. Ellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Klaasjan,

  Dat zijn een paar prachtige uurtjes geweest.

  Leuk verslag en een fraaie foto.

  Groet,

  Joop

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je zo goed gevangen hebt, Klaasjan. Mocht ook wel weer na de laatste keer, toch?

  Prachtige foto, die kop van je zoetwaterkrokodil!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een snoek van 76 cm is een heel fraai exemplaar en zeker speciaal op deze lichte combinatie. Toch is een snoek met deze lengte niets bijzonders als je met wat groter kunstaas vist of met doodaas. De beleving is echter een stuk minder als met zwaarder materiaal gevist wordt (wat vaak wel nodig is). Vissen met een ultralichte spinhengel betekend kromme hengels, gierende slip en springende snoek gelijk aan een forel. Prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen