vrijdag 11 juni 2010

Op herhaling in de Flevopolder.

Zoals eerder geschreven zijn we met flitsendnylon.nl een aantal weken geleden naar de Flevopolder geweest om daar gericht op karper te vissen met de penhengel. Er werd genoeg karper gezien maar niet gevangen omdat ze druk bezig waren met de paai.
Vandaag een poging om die vervelende nasmaak weg te spoelen met een paar leuke karpers. Het is anderhalf uur rijden met de auto maar dat mag de pret niet drukken. Het weer is voor het vissen niet verkeerd. Een bewolkte dag met westenwind kracht 4 en daarbij een temperatuur rond de 20 graden zijn volgens mij tenminste prima omstandigheden.
Net voor 7 uur gaat voor de eerste keer het aas te water. Gekozen is om in eerste instantie op plekken in de paaisloot te vissen. Deze sloot zit vol met waterplanten en is zo’n 50 cm diep in het midden. Je kunt dan ook het gestrooide zoete mais uit blik zien liggen op de bodem. Een karper op de stek zal dus ook opvallen. Er worden 8 plekjes gemaakt over een totale lengte van ongeveer 1 kilometer die stuk voor stuk meerdere keren worden aangedaan met de hengel. Er wordt echter nergens vis gezien en ook het mais blijft onaangeroerd liggen op de bodem. Het volgende water dan maar.
Dat is ook een sloot met een breedte van ongeveer 8 meter. Het is hier echter wel wat dieper en ook staat er geregeld een behoorlijke stroming. Rond de duiker worden plekjes gemaakt en ook bij in het water staand riet worden wat handjes mais gestrooid. Ook hier haak ik na 2 uur de verschillende plekjes te hebben afgelopen af. Geen aanbeet en geen vis gezien.
De volgende plek is een bredere tocht met onder andere een brug op 4 peilers. Die peilers worden aan de buitenkanten voorzien van mais en ook op andere interessante plekken gaan handjes mais te water. Denk daarbij aan uitlopers van riet die ver de tocht in reiken en kruisingen van tocht en sloot. Maar na twee uur deze stekken afgevist te hebben sta ik nog steeds met lege handen. Geen aanbeet gehad en geen vis gezien.

Als haakaas werd blikmais, wormen, pellet of een combinatie daarvan gebruikt. Ik heb niet de indruk dat ander aas tot betere resultaten had geleid.

De Flevopolder koorts is dan ook op dit moment even helemaal over en zal dit jaar waarschijnlijk ook niet meer opsteken.

Op de terugweg worden nog wat haken en fluocarbon gekocht bij de uitstekende hengelsportzaak Kuperus in Leek om daar dropshotonderlijntjes van te maken. Ik heb het even helemaal gehad met penvissen op karper. Of eigenlijk meer het kijken naar een scherp uitgelood pennetje wat maar niet onder gaat. De komende weken zal dan ook weer eens gericht op snoekbaars worden gevist.

5 opmerkingen:

 1. Ach ja, na zo'n dag wil je even hé-le-lemaal wat anders. Jammer dat er ook niet één visje kon worden verzilverd. Leef met je mee hoor!
  Toch leuk weer een verslag van je te lezen, en volgende keer hopelijk meer vis Klaasjan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Ben,

  Het blijft vissen en niet vangen. Maar na zo'n dag ben ik er tenminste wel even klaar mee.

  Leuk dat je een reactie achterlaat. Ik zag ook al dat je zelf met een blog bent begonnen. Jaren geleden hebben we contact gehad over micro jerkbaits die jij maakte van deuvels.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Klaasjan,

  Niet zo gauw opgeven dat pennen , er komt weer een dag dan moet je er gewoon weer vele scheppen en dan ben je deze weer vergeten????


  Groet Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer Klaasjan dat je inspanningen niet beloond zijn. Volgende keer beter !!

  groet.... John R

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey Kj,

  Jammer dat er niets is gevangen, dan maar even wat anders proberen, het jaar is nog lang genoeg!
  lolle

  BeantwoordenVerwijderen