zondag 29 augustus 2010

Als de kat van huis is.......

....danst een shadje op zoek naar een knappe snoekbaars.

Ik ga de nachtdienst in vandaag waardoor ik niet mee kan met de rest van het gezin naar een verjaardag toe. Om 1930 gaan Carla en de kinderen dan ook naar het zuiden en ik naar het noorden om nog even op snoekbaars en baars te vissen tot ik aan het werk moet. Net na 21 uur zal het donker zijn waardoor het gouden verticaaluurtje optimaal kan worden gebruikt.
Bij het water aangekomen springt het kunstaas al snel over de bodem van het kanaal op zoek naar vis. De hengel ligt opgetuigd in de auto en in het vliegvisvest zitten wat shadjes en ander materiaal. Met een schepnet voorzien van lange steel die om mijn middel gebonden is mbv een bagagespin loop ik zo de kantjes af. Na nog geen tien meter te hebben gelopen staat de CJW mosquito 0 al lekker krom op de eerste snoekbaars en zo volgen er het eerste uur nog 3 vissen allemaal tot zo'n 50 cm groot. In het donker verwacht ik ook de nodige aanbeten te krijgen maar niets is minder waar. Na de schemering is het gebeurd. Wel heel mooi om te zien zijn de vele honderden aasvisjes in het oppervlakte water die glinsteren door de aanwezigheid van diverse lampen op de kade. Ideaal aas voor de roofblei maar ik heb ze hier niet gezien of gehoord.
De fotoos zijn door het weinige licht niet scherp geworden. Hierdoor is niet te zien dat de 3,25 inch lange saltshaker shads alle keren zeer diep werden genomen. De vis was kennelijk een korte periode goed los, iets wat ik hier vaker mee maak zo vlak voor het donker worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten