zondag 22 augustus 2010

Mijnheer, uw vaartuig staat klaar.

Dit weekend wordt een dagdienst gedraaid en ben ik om 1500 uur vrij. Op de vrijdag heb ik nog contact met een andere snoekbaarsspecialist. Zijn naam is Rikus Kreeft. Hij heeft een boot die speciaal ingericht is voor de visserij op snoekbaars. Dus met een krachtige benzinemotor, electromotor en hightech dieptemeter. Hij wil op de zaterdag nog even op stap en ik kan wel met hem mee. Vanuit het werk bereik ik de trailerhelling binnen 20 minuten waar de boot al klaar ligt voor vertrek. Hengel en tas uit de auto en gaan met die banaan. Luxe hoor.

Ik weet niet of jullie wel eens vanuit de boot vissen maar op het water glijden de daagse beslommeringen direct van je af. Lekker alleen met vissen bezig en genieten van de omgeving want die is geweldig mooi hier. Op dit water had ik nog nooit gevist vanuit de boot maar Rikus weet een paar plekken om verticaal af te vissen. Ook een goede plek met veel rommel op de bodem wordt afgevist maar dan met de dropshot. Daarnaast kun je kilometers lang trollen met kunstaas op zoek naar grote snoek.
Op de eerste stek wordt verticalend binnen de minuut al een snoekbaars gevangen, dat beloofd wat. Voor de rest geen aanbeten hier en wordt de benzinemotor gestart om op weg te gaan naar de volgende stek die garant staat voor snoekbaars. Hier wordt met de dropshot gevist maar op een paar kleine tikjes na van waarschijnlijk kleine baars niets gezien. Benzine motor weer aan en langzaam varend wordt kilometers gevist met allerlei kunstaas slepend vanuit de boot. Geen tik.
Omdat het scheepvaartverkeer inmiddels sterk is gereduceerd besluiten we om een brug af te vissen. En hier vinden we de nodige snoekbaarzen. Geen grote vissen maar wel geregeld een lekker tik op de hengel en wat actie en dat was per slot van rekening ook de bedoeling.

Ik had vandaag slechts één hengel mee om alle vormen van visserij te doen. En dat is prima gelukt. De CJW vertical light is naast het verticaalvissen ook te gebruiken voor de visserij met de dropshot en het slepen met diepduikende plugjes.

Zo'n visdag gaat veel te snel voorbij. Rikus hartelijk bedankt voor de lift en we doen het binnenkort nog een keer over.

1 opmerking:

  1. Hoi Kj,

    kan me voorstellen dat de dagelijkse beslommeringen van je afglijden als je aan 't vissen bent. Bij het zien van de foto's is het al helemaal genieten.

    Groetjes Eltjo Flap.

    BeantwoordenVerwijderen