maandag 16 augustus 2010

De zeelt blijft komen.

Ook vanmorgen weer een paar uurtjes op de vroege ochtend met de lichtste penhengel op pad geweest. Op de 4 kleine voerplekjes aangelegd met zoete mais en hennep wordt overal vis gevangen. Ik moet wel zeggen dat stekken die voor een ieder in het oog springen in het begin van het seizoen veel vis opbrengen maar nu, een aantal maanden later, de aanbeten nerveus en slechts minimaal aanwezig zijn. Naast voorns, brasems ook weer 2 zeelten gevangen. Van de karper weer geen enkel teken. Het lijkt erop dat zeelt (niet echt een mooie foto) de plaats heeft ingenomen van de karper op mijn thuiswater.




Er zijn meerdere manieren om op zeelt te vissen. Ik vis het liefst met een lichte progressief buigende penhengel rond de 1 Lbs icm een molen of centrepin vlak onder de eigen kant met een pennetje. Maar deze methode is niet zaligmakend.

Met een vaste hengel voorzien van topelastiek kun je het aas ook uiterst precies aanbieden. Met het topelastiek heb je buffer genoeg om ook de zwaardere vissen veilig te kunnen landen.

Ook op afstand is uitstekend te vissen op zeelt. Lichte karperhengels tot 1,5 Lbs zijn hiervoor heel erg geschikt. Een loodje of voerkorf fungeert als werpgewicht. Als beetregistratie wordt een waker gebruikt. Bij deze visserij kun je eindeloos varieren in de aasaanbieding, gebruikte hengels (pen, snoekbaars, feeder en swingtip) en beetregistratie (waker, optonic, swingtip een feedertop). Daarnaast zou je ook nog met een dobber op afstand kunnen vissen. De gebruikte dobbers fungeren hierbij niet alleen als beetregistratie maar ook als werpgewicht omdat ze nogal wat lood kunnen dragen.

De laatste regels even opgeschreven naar aanleiding van een vraag die gesteld werd via het emailadres van mijn blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten