woensdag 25 augustus 2010

Weinig stroming is weinig vis.

Eigenlijk moet de titel weinig stroming is weinig aanbeten zijn maar weinig vis is dan wel het gevolg. Vanmorgen werd namelijk gevist vanuit de bellyboot op een kanaal bij mij in de buurt onder de aanwezige bruggen. Vanuit de boot nauwelijks te bevissen omdat ze niet al te hoog zijn. Er is gevist met een dropshot montage en de tacklebox uit het vorige bericht heeft dan ook direct zijn nut kunnen bewijzen.

Het kanaal heeft onder meer als functie het afvoeren van overtollig water richting zee en een grote sluis op vele kilometers afstand zorgt daar dan ook geregeld voor. Staat die (gedeeltelijk) open dan vangt een ieder goed. Niet alleen baars en snoekbaars waar ik het op voorzien heb maar voor de feedervissers gaat dit verhaal ook op.

Vandaag dus geen stroming wat de bellyboot wel zo precies te besturen maakt. Elk paaltje en gaatje kan dan ook uitgevist worden op zoek naar roofvis. En die wordt ook wel gevonden en gevangen maar niet van het formaat wat ik in gedachten had. De visserij op zich was er niet minder mooi om en het was weer heerlijk om op het water geweest te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten