woensdag 17 maart 2010

Magnum sevenstrand


Een voordeel van een club als Flitsendnylon.nl is dat je van nieuwe ontwikkelingen op de hoogte wordt gehouden. Van Jerry Weijers kreeg ik een rolletje Magnum sevenstrand met een dikte van .12 opgestuurd. In een dikkere vorm wordt dit materiaal gebruikt bij het vissen op onder andere haaien.
Voor mij dus nieuw als onderlijn materiaal. Het lijkt op koperdraad en zo voelt het ook aan. Om een stevige verbinding te maken heb je geen sleeves of knopen nodig. Slechts het uiteinde van dit onderlijn materiaal om zijn eigen draad draaien geeft al een stevige verbinding.
Het is niet zo soepel als normaal sevenstrand staaldraad maar daarentegen veel soepeler dan een spinstang. Het is minder gevoelig voor beschadigingen en kinken als normale sevenstrand. Daarbij is dit materiaal in verhouding ook nog eens goedkoop.

Inmiddels is deze Magnum sevenstrand een aantal keren gebruikt en een negatieve ervaring heb ik er nog niet mee gehad. Niet voor alle visserijen geschikt, of er zijn betere alternatieven, maar het verder testen zeker waard.

3 opmerkingen:

 1. Hé KJ,

  wat een stoere (en vooral leuke) foto heb je nu voor op je blog staan!! Ik lees het al, je hebt de smaak alweer flink te pakken van het vissen nu de winter meest over is. Geniet ervan!

  Groetjes Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag KlaasJan,
  Ik gebruik dit materiaal al een hele tijd in een paar verschillende diktes, het laat je nooit in de steek en is idd gemakkelijk verwerkbaar.
  Alleen voor het gebruik van grotere jerkbaits is het niet zo geschikt omdat het vlug krom gaat staan. Terug strekken gaat goed maar is vervelend.
  In tegenstelling tot de mode-materialen zoals titanium of fluoro kost dit werkelijk niks...
  Groeten & succes met je blog!
  Geert
  http://geertvandeplancke.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het terug strekken is mij nog niet 100% gelukt. En ook al is titanium veel duurder het bevalt zo goed dat dit nadeel op de koop wordt toe genomen. Titanium is bij mij onder normaal gebruik nog nooit stuk gegaan en daarom ervaar ik dit materiaal als heel betrouwbaar.

  BeantwoordenVerwijderen