donderdag 1 april 2010

Dvd review "A passion for angling".

In deze geweldige serie van 6 hengelsport films,
welke voor de BBC zijn gemaakt en inmiddels ook op dvd verkrijgbaar zijn, wordt de kijker meegenomen in een adembenemende reis langs de verschillende wateren die Engeland rijk is. De geroutineerde vissers Bob James en Chris Yates laten zien hoe mooi de hengelsport voor een ieder kan zijn. Het geheel wordt smaakvol in beeld gebracht door Hugh Miles. Ook voor de niet visser is deze film de moeite waard door de prachtige wijze waarop de beleving van de natuur in beeld is gebracht. Misschien dat door het zien van deze film een ander eindelijk doorkrijgt waarom je op je vrije dag langs het water bent te vinden.

Om een indruk te geven van de diversiteit aan visserijen die te zien zijn in de ruim 5 uur durende hengelsport show even een kleine uiteenzetting:

Childhood Dreams. Hierin gaan de beide vissers terug naar hun jeugd om erachter te komen dat het hebben van succes in de hengelsport niet een kwestie is om zoveel mogelijk te vangen maar meer om zoveel mogelijk te genieten.

Redmire Legends. Gevist wordt in de beroemde karperput Redmire waarbij de meest ludieke methodes geprobeerd worden om een karper te haken. En niet zonder succes.

In search of Salmon. Genietend van de omgeving en het gezelschap wordt in Schotland een poging gedaan om zalm te vangen.

Autumn Glory. Vissend op de bekende Hampshire Avon wordt duidelijk dat de herfst een uitstekende periode is om met een hengel aan het water te zijn.

Midwinter Madness. Tijdens de meest koude periode van het jaar zijn de echte liefhebbers nog aan het water te vinden. Gevist wordt op de rivier de Kennet.

Monster myths. Bob en Chris gaan achter een record karper aan die volgens de verhalen zou zwemmen in een afgelegen meer.

2 opmerkingen:

  1. Ik heb de films al jaren en kan er geen genoeg van krijgen. Ik hoop de nieuwe films ook een keer in mijn bezit te krijgen, jammer dat de originelen aardig prijzig zijn

    groet René

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als je met "nieuwe films" Catching the Impossible bedoeld kan ik je melden dat die ook zeker de moeite waard zijn. Tzt ook daar een kleine review van.

    BeantwoordenVerwijderen