vrijdag 9 april 2010

Okuma Kennet centrepin.


Vanwege het ontbreken van een lijngeleider op de Okuma Aventa Pro is deze verkocht en is de zoektocht naar een nieuwe centrepin maar dan met lijngeleider begonnen. Het hebben van een lijngeleider op de centrepin voorkomt dat de vislijn van je pin afwaait en zo verwart raakt met de hengel of pin zelf. Het enige nadeel van een lijngeleider is dat niet alle soorten worpen meer gemaakt kunnen worden.

Ik had een aantal centrepins op het oog waarbij een drietal types van Youngs and Sons de voorkeur hadden. Ook was ik op de hoogte van de Sheffield en Kennet van Okuma. Toen de laatste voor een hele interessante prijs nieuw op marktplaats werd aangeboden sloeg de twijfel toe. Gaan voor een met de handgebouwde “engelse” klassieke pin of toch weer een Okuma. Het werd dus de Okuma Kennet.


En wat een fraai apparaat blijkt het te zijn als ik hem in de handen krijg. De pin wordt geleverd met een neopreen hoes voor transport. Het huis en de spoel zijn van alumium gemaakt en daardoor weegt deze pin net geen 250 gram wat een heel mooi gewicht is voor de hengels waarmee gevist wordt. De diameter is 4,5 inch wat bijna 11,5 cm is. De lijngeleider is ingebouwd en dus niet te verwijderen. De ratel is te bedienen met een knop die niet zomaar zal overschakelen tijdens het vissen als je dat niet wilt en heeft een hard geluid. Dus ook te gebruiken als beetalarm wanneer de hengel in de steunen wordt gelegd. Ook mooi en handig is de brede rand aan de open zijde van de centrepin waardoor een grote vis met de vrije hand afgeremd kan worden. Ook kan er snel lijn ingenomen worden door tegen deze brede rand tikken te geven waardoor de pin zal gaan draaien. Okuma geeft standaard 5 jaar garantie op zijn centrepins.


De centrepin draait bijna zonder weerstand en komt dan ook pas laat tot stilstand als deze wordt rondgedraaid. Zeer geschikt dus voor het vissen op stromend water. De pin is metaalkleurig en past goed bij de rvs componenten waarmee mijn hengels zijn afgewerkt. Het lijkt dus geen verkeerde aankoop te zijn in eerste instantie. Om wat gevoel op te bouwen zal de Kennet de komende tijd worden getest tijdens het zeeltvissen en daarna karpervissen met de pen. Op stromend water zal de pin gebruikt worden tijdens het vissen op winde. Later dus meer.

3 opmerkingen:

 1. kJ NOU HEB JE HELEMAAL GEEN EXCUUS OM TE NIET TE KOMEN OP WINDE HIER , MOOI DING


  GR JERRY

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar is geen speld/pin tussen te krijgen Jerry. Ik ben in eerste instantie ook blij verrast door deze Okuma. De verkoper heeft nog enkele liggen. Zie de link.

  http://link.marktplaats.nl/332081767

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klaasjan,


  Veel plezier ermee is inderdaad een mooie reel en misschien ???
  Ik heb ook de Young reels nog dus !!!


  Groet Marcel

  BeantwoordenVerwijderen