maandag 26 april 2010

Met Ferdi en de penhengel op karper.

Zoals eerder geschreven had ik voor vanavond met Ferdi de afspraak gemaakt om op karper te gaan vissen in mijn thuiswater. Afgelopen vrijdag en zondag werd even voorgevist met een wel heel mager resultaat. De verwachtingen zijn dan ook niet hooggespannen als ik om 18 uur arriveer. Ferdi is even voor mij aan en heeft al een aantal voerplekken gemaakt om die beurtelings af te vissen. Hij heeft zelfs al een knappe brasem gevangen en een karper over zijn voerstek heen zien zwemmen. Het moet niet gekker worden.
Ik besluit aan de andere kant van het water te gaan vissen zodat we toch geregeld nog even contact kunnen hebben en eventueel elkaar kunnen assisteren bij het landen en fotoos maken van een karper. Terwijl ik mijn spullen verder klaar maak, wat voer op aantrekkelijke plekjes gooi en een metersnoek onder de kant zie liggen gaat het vangen bij Ferdi gewoon door. De ene na de andere brasem en grote voorn wordt onthaakt. Ook bij mij is het al snel raak en wordt de eerste brasem gevangen. Mooie grote vis die de CSL light lekker krom trekt. En geheel tegen de verwachting in wordt de één na de andere vis gevangen. Ruisvoorn, brasem maar geen karper

.
Na een zoveelste wegloper wordt weer een zware vis gehaakt. Maar deze blijft knokken onder de hengel en trekt zelfs een aantal meters lijn door de goed afgestelde slip. Een kleine karper misschien of een grote zeelt. Als na verloop van tijd de vis voor het eerst boven komt is mijn verbazing groot omdat het inderdaad om een zeelt gaat en nog niet eens zo’n kleintje ook. Dit is een persoonlijk record, zeker weten, wat al jaren op 49 cm staat. De vis is 52 cm en ik ben er heel blij mee hoewel in het water de vis veel groter leek. Mijn eerste zeelt op dit water en direct zo’n grote. Hier moet wat meer aandacht aan besteedt worden de komende tijd.


Bij Ferdi is het ondertussen wat stil komen te vallen met de aanbeten en omdat we beide op een heel ondiep stuk karper hebben gezien besluit hij naar dit gedeelte te verkassen. Eenmaal op de stek blijkt de karper nog steeds aanwezig te zijn maar het is nog maar de vraag of ze ook willen azen. Op een aantal aanbeten wordt helaas misgeslagen waardoor we nooit te weten zullen komen of het om karper ging. Maar dat ze wel weer actief beginnen te worden in het ondiepe water is wel duidelijk na vandaag. We hebben een mooie visserij te beleven de komende weken op een prachtig water waar we ook samen nog zeker weer eens terug zullen komen. Ferdi bedankt voor de gezelligheid.

3 opmerkingen:

 1. Jij ook bedankt Kj! Dit was zeker voor herhaling vatbaar, en de volgende keer moet het met de karper ook wel lukken!

  Gr, Ferdi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi KJ,

  een prachtige mooie zeelt heb je gevangen zeg!!
  Dat doet een mens weer goed (haha)

  Groetjes Ellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb volgens mij grooter gehad op mijn wicle picker volgens mij was die 55 ofzo

  BeantwoordenVerwijderen