woensdag 7 april 2010

Ook nu weer niet echt

Ik lees geregeld op blogs of forums dat het andere vissers lukt op cultuurwater in de buurt een aantal karpertjes te vangen in een paar uurtjes tijd met minimale voorbereidingen aan een ponds hengeltje. Had ik dat maar in de buurt.
Na de zeperd van het eerste zeelt avontuur pak ik het vandaag anders aan. Niet meer op ondiep water met een penhengeltje dicht onder de kant maar met een tot swingtiphengel omgetoverde CJW brasemhengel (review volgt). Het swingtipje is op uiterst vakkundige wijze gemaakt door FP man Lolle van Houten. Ook hier wordt een verslagje van gemaakt. Ook over de manier waarop een swingtipje op een normale hengel gemonteerd kan worden zal ik later nader op ingaan.
De plek waarop gevist wordt heeft mij in het verleden in het vroege voorjaar geregeld hele goede vangsten opgeleverd van vooral brasems (40-50 cm) maar ook zeelt. Het gaat om een T kruising van een kanaal met de uitstroom van een brede poldersloot via een overstroom. Een plek waar altijd wel de nodige vis blijft hangen om eten te zoeken.

De brasemhengel zet de eerder omschreven micro voerkorfjes prima weg en het swingtipje blijft net hangen in de lichte stroming om goed de aanbeet te kunnen registreren. Ik zit tussen de hoge overbegroeing wat het vissen niet echt gemakkelijk maakt. Aan de linkerkant hoog riet en aan de rechterkant een verwilderde bramenstruik die met zijn dikke takken ook het water raakt. Het kan dus een hele lastige landing worden als een zware vis gehaakt wordt.
Dergelijke problemen ken ik vandaag helaas niet. Ik vang wel vis maar iets van formaat of het melden waard is er niet bij. Misschien toch maar weer van blogtitel veranderen want deze dekt niet echt de lading. ;-)

1 opmerking:

  1. Mooi stukje Klaasjan,

    Is het er verder nog van gekomen om met de swingtip te vissen? Ik zie dat bij jou ook meerdere diciplines beoefend worden. Altijd moeilijk om dan te kiezen hè?
    Leuk dat er meer mensen zijn die de swingtip nog gebruiken. Ik al jááren maar kom hoogst zelden een andere beoefenaar tegen.
    En tja... als de vangsten soms wat tegenvallen en je wilt van blogtitel veranderen (niet doen hoor, vind 'm juist leuk) laat je dan eens inspireren door mijn blog :)

    BeantwoordenVerwijderen