dinsdag 27 april 2010

Nog even gevist.....

Na het succes van gisteren kan ik het niet laten om, wanneer de kinderen op bed liggen, nog even een poging te wagen met de penhengel. Door het opentrekken van een blikje korrelmais heb ik zowel voer als aas. En de vis is er in deze periode van het jaar helemaal wild op. Er wordt een iets lichtere hengel gebruikt als gisteren, een CJW CSL Xlight deze keer voorzien van de centrepin. Met de te verwachten brasems een hele mooie combinatie die op elke vis helemaal krom gaat. Ik zal eens een review schrijven van de CSL serie van Cor en deze plaatsen op de blog.
Zoals gezegd was het gisteren goed maar het viel in het niet bij vandaag. Heel veel weglopers en opstekers waarbij zeker de helft werd gemist waar ik op zijn zachts gezegd niet heel blij mee ben. Dit punt maar eens op het forum van Flitsendnylon ter sprake brengen om te zien of anderen die ervaring ook hebben en een oplossing weten. Van alles geprobeerd (kleinere/grotere haak, nieuwe haak, meer lijn op de bodem bij een liggende presentatie, 2 maiskorrels met de haak verstopt, 2 maiskorrels met de punt van de haak vrij, 1 maiskorrel met de haak verstopt en 1 maiskorrel met de haak vrij) maar de missers bleven komen. Ook het direct aanslaan kon deze keer geen extra vis op de kant brengen.
Weer geen karper gehaakt en ook niet gezien. Maar wel een hele mooie avond gehad met een fantastische vangst van brasems rond de 50 cm en voorns rond de 25 cm. Tijdens het vlokvissen vang ik hier alleen maar mini ruisvoorntjes vlak onder het oppervlakte terwijl de fraaiere vissen er dus echt wel zitten. Ook aan deze visserij nog wat extra aandacht besteden temeer omdat de grotere voorns na verloop van tijd de gestrooide droge kattenbrokken ook wel weten te vinden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten