vrijdag 8 maart 2013

Dood aas snoeken met Boudewijn. Filmpje.



Prachtige film van Boudewijn over het vissen met dood aas op snoek. Een aanrader. Er worden meerdere snoeken en snoekbaarzen gevangen voor de camera. Ook de aanbeet is een aantal keren goed te zien door het wegtrekken van de dobber, altijd weer een mooi gezicht.



vrijdag 1 maart 2013

Mepps tandem spinner. (tandem brochet)

Na het laatste verslagje nog 3 keer gevist. Twee keer vanaf de kant in een kanaal met veel beroepsvaart om met rubber een snoekbaars te vangen en één keer in een gedeeltelijk dichtgevroren polder op snoek. Het was geen succes. Naast een frisse neus en koude handen werd helaas nauwelijks een vis gevangen.

Een kort verhaaltje dan maar. Ik zou nog terugkomen op de Mepps tandem spinners gemaakt op een dikke staaldraad die mij erg goed zijn bevallen. Zeer traag te vissen zonder daarbij dieper te gaan lopen. Prima voor ondiep water dus. Dan moet je echter niet het bijgeleverde koplood gaan gebruiken. Met een inhangloodje of vaantje als antikink oplossing vissen ze wel zo prettig. Deze spinners zijn te vissen aan een zware spinhengel of lichte plughengel.




Ze bevallen zo goed dat ik een aantal heb gemaakt voor de Longlight 1 op een stuk 80/00 Sufix fluocarbon. En als je aardigheid hebt aan het maken van kunstaas zoals ik is dit heel leuk om te doen. Enkele spinnerbladen zijn in kleur gespoten mbv spuitbussen. Naar mijn mening maakt de kleur van de spinnerbladen wel degelijk uit.



De gemaakte spinners bevallen in de praktijk uitstekend en zijn optimaal te vissen aan de longlight 1. Hoe het 80/00 fluocarbon zich houdt na vele aanbeten en gevangen vissen moet nog blijken maar ik heb er wel vertrouwen in.

Bij deze de spinners die Tom maakt zoals uitgelegd in de reactie.