woensdag 18 augustus 2010

Ultra licht verticalen.

Op de dinsdagmorgen naar mijn ouders geweest om daar wat reparatie werkzaamheden te verrichten aan de dakgoot. Door lekkage was een gedeelte van het hout gaan rotten en dat zou vervangen worden.

Nu wonen zij in de buurt van een goed snoekbaarswater. Voor de zekerheid dus een hengeltje en wat shadjes meegenomen om nog even een poging te wagen. De mosquito 0 voorzien van een shimano 1000 molentje heeft al voor heel wat plezier gezorgd op deze manier.

Bij het water aangekomen zie ik net een andere snoekbaarsvisser zijn boot weer uit het water halen. Als ik dichterbij kom blijkt het om een oude bekende te gaan die ik in geen drie jaar gesproken had. Altijd leuk deze ontmoetingen en na even bijgepraat te hebben gaat ieders weer zijn eigen weg. Hij had verticalend 18 snoekbaarzen gevangen.

Ik begin te vissen door met een 8 cm lange saltshaker langs de kademuur te verticalen. Op een gegeven moment kan ik niet verder omdat hier het kanaal overgaat naar een haven. Altijd een goede stek met een onregelmatige stroming waar roofvis graag rondhangt om te jagen op prooivis in moeilijkheden. Het duurt niet lang of de eerste aanbeten worden gevoeld maar niet gehaakt. De oplossing is vaak om met een lichtere kop en/of kleinere shad te vissen. Beide worden gedaan en het feest kan beginnen. Baars na baars wordt gevangen. Een wel hele donkere lucht met al snel een fikse bui maken een eind aan deze visdag.

En ik maak weer eens een fout. Omdat minimaal materiaal is meegenomen haal ik niet het optimale uit de omstandigheden. Met een dropshotmontage was veel meer te vangen geweest en was het percentage verzilverde aanbeten veel hoger geweest. De vis lag namelijk maar op een paar vierkante meter uit de kant. Net te ver om verticalend af te vissen. De dropshot montage kun je praktisch stil in het water hangen en daarmee heel secuur een dergelijke hotspot afvissen.

Thuis aangekomen richt ik dan ook al snel een tacklebox in met materiaal voor het dropshotvissen die een volgende keer zeker mee gaat. Ik zal daar een apart verhaaltje over maken.

Als laatste nog een foto van een gemiddelde baars die gevangen werd. De grootste zal zo'n 30 cm geweest zijn. Het is een beetje een rare foto door een roestplek van het ijzer waarop de baars ligt bij zijn bek. De jigkop van de shad zie je nog net uit zijn bek steken.




Baarsvissen met een dergelijke ultralichte hengel is fantastisch om te doen. Harde aanbeten en een kromme hengel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten