maandag 6 november 2017

5 november roofvisdag met de mannen.


5 november zijn we met ons vieren aan het roofvissen geweest in de buurt van de woonplaats van Peter in Noord Holland. Van links naar rechts Klaasjan, Olav, Peter en Jelle.


Je leeft weken lang naar deze dag toe. Vissen met lichte spinhengels op snoek in de polder is leuk werk maar het wordt helemaal leuk als je dat met een aantal sportvissers doet. Om kwart voor negen zitten we dan ook bij Peter aan de keukentafel met een bakje koffie, een goed begin van de dag. Gezamenlijk rijden we daarna naar de eerste stek die zich bevindt in de bebouwing. Mooi polderwater, glashelder, wat nu onderdeel geworden is van een woonwijk.
De lichte spinhengels worden opgetuigd. Fairplay grafiet 5 grammers en een lange mosquito 3. Puike hengels om mee te spinnen. De visserij is taai en de snoek is niet echt los. Toch weten we alle vier wel wat te vangen. De snoeken zijn niet groot maar ze tellen wel mee. Er wordt gevist met Pako PS of Poask S5 lepels die identiek zijn. Ook spinners een streamer en wat Mann's one minus pluggen worden geprobeerd. Zelf vis ik met een eigenbouw tandemspinner voorzien van een twister of kleine streamer.

De gefotografeerde snoeken zijn niet groot. Toch zijn we er heel blij mee. Wie het kleine niet eert is het grote niet weert. En we vangen ze s'morgens simpelweg niet groter. Dat ze er wel zitten zien we in het heldere water. Wie weet vangen we s'middags in de polder wel een slag grotere vis.

Na de middagpauze zijn we te vinden in een polder. Ook weer helder water met een goed bestand aan snoek. Ook hier is de snoek in het begin niet echt los. Dan lijkt het wel of er een knop wordt omgezet en begint een ieder ineens snoek te vangen. Kleine maar ook een paar grote voor polder begrippen. De grootste snoeken van vandaag meten 75 en 76 cm.

We staan dus geregeld met een kromme hengel in de handen.


De teller staat aan het einde van de dag op 25 snoeken en zeker 15 baarzen. Mooi verdeeld over ons vieren. Een geweldige visdag dus. En ondanks de slechte weersverwachting hebben we nauwelijks regen gehad.
Aan het einde van de visdag eten we snert bij Peter en gaan we met een goed gevulde maag weer op huis aan. Peter bedankt voor deze mooie dag.

13 opmerkingen:

 1. Wat een ontzettend leuk verslag Klaasjan. Top!

  Groeten van Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie dag, mannen, in alle opzichten. En wat een goede vangsten uiteindelijk, op mooi licht materiaal! Mooie getekende snoek, ook, KJ.

  Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een prachtige visdag hebben jullie gehad met z'n vieren, zeker gezien de resultaten, ook al is dat niet het aller belangrijkste. Hoeveel hebben jullie er gevangen met een lepel als ik vragen mag?
  Ik kan me nog goed herinneren dat ik je voor het eerst zag vissen KJ met een lepel tijdens één van onze visavonturen in Friesland.
  Ik geloof dat je toen in je ééntje ruim 20 aanbeten had in een paar uurtjes en ik had alleen een flinke brasem gehaakt in de rugvin met mijn spinnertje!
  Dit was voor mij toendertijd een goede reden om ook eens met een lepel te vissen en sindsdien heel weinig anders meer gebruikt.
  Groet, Lolle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Lolle,

  Jelle had er (als ik het goed onthouden heb) in de ochtend drie op de lepel. In de middag heeft hij met de plug gevist. Klaasjan en Olav hebben al hun snoeken op spinners gevangen. Ik had er zes, allemaal op de lepel gevangen. Vier op de Poask Lyts en twee op de Fair Play Herter polderlepel.

  Groeten van Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi werk heren !! Mooie vissen goed gezelschap en prachtig weer. Wat wil een man nog meer :-)

  Groet, Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig mannen! Die NH polder van Peter is goed voor alles.
  Het is dat ik niks met die groenjassen heb (sorry!), anders..................................

  Met een beetje geluk, kan je hier in "De Peter Polder" de komende winter heerlijk schaatsen en dan komt die snert helemaal tot zijn recht. Dus mannen uit het verre noorden, haal de schaatsen maar vast uit het vet.

  Groet,
  Ba(ar)s

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk al die reacties. Ik heb alleen met eigenbouw tandemspinners gevist. Maar dit was wel water wat zeer geschikt was voor de lepel.
  De snoek is zo'n mooie sportvis Bas :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk verslag en erg grappige fotoserie; van 4 x klein naar 4x groot. Ach...de kleintjes zijn ook mooi!
  En het plezier spát eraf; complimenten!
  Net als Ba(ar)s heb ik het niet zo op die polderkrokodillen, misschien verandert dat als ik ze tegenkom met uitneembaar kunstgebit, zoals op KJ's blog ;).

  Groet,
  Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een lekker verslag Klaasjan die begint met 4 ongeschoren heren.
  Tja en 25 snoeken en vele baarzen wie zal er niet voor tekenen voor zo'n visdag.
  Complimenten ook voor de schitterende foto's.
  Het is gewoon meegenieten als het leest.

  Groet,
  Gerrit

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lolle, laten we binnenkort maar eens een visdag inplannen met Robert. Dagje lepel vissen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. شركة امست للتنظيف افضل شركة لتنظيف المنازل والشقق والفللوالبيوت والمجالس والكنب والمفروشات والخزانات بالقطيف والمنطقة الشرقية لديها عمالة مدربة وخصومات هائلة طما توفر خدمات مكافحة الحشرات ورش المبيدات بالقطيف باسعار رخيصة ومناسبة وخصومات هائلة

  شركة امست للتنظيف
  امست للنظافة القطيف
  شركة امست لمكافحة الحشرات
  شركة امست لرش المبيدات

  BeantwoordenVerwijderen