woensdag 12 juli 2017

Op verkenning


Jelle en ik gaan vandaag op verkenning uit in de provincie. We hebben een fraai water op het oog waar eerder al karper waargenomen is. Nu gaan we er vissen met de pen en drijvend als de mogelijkheid zich voordoet. Er worden meerdere voerplekjes gemaakt en de nodige handen met brokken gaan te water. Een karper vangen we hier echter niet wel de nodige grote brasems. Voordat we verder gaan naar een ander water bekijken we de andere uithoeken nog even. Overal zien we karper zwemmen. We komen hier vast nog wel een keer terug.

Het tweede water is veel kleiner en van alle kanten te overzien. We kiezen beide een kant om plekjes te maken en vissen die af. Ik vang drijvend de eerste vis en niet veel later komt van een voerplek een vis voor Jelle boven water. Voor de rest blijft het hier rustig dus maar weer verkassen. Hier komen we terug met veel lichter materiaal. We vissen nu met 22/00 op karperhengels van 1,25 Lbs.


Op de derde stek, een voor ons bekend water, moeten we eerst even schuilen voor een onweersbui. De gevoerde brokken doen inmiddels hun werk. We willen hier drijvend vissen. Overal zijn al azende karpers te zien nadat de eenden en zeemeeuwen zijn zat gevoerd. Het duurt dan ook niet lang voordat de eerste vis wordt gehaakt en de tweede niet veel later. Ook vandaag lukt het weer om samen met een kromme hengel te staan.


Eventueel aanwezige eenden krijgen genoeg brokken zodat ze de stek verlaten. Pas daarna wordt er weer gevist. En zo vangen we een paar mooie hard vechtende karpers. Geweldig leuk om te doen. De visdag is weer veel te snel voorbij gegaan.

2 opmerkingen:

  1. Dat was een succesvolle omtdekkingstocht! Mooie vissen, hoor.

    Robert

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, inderdaad mooie vissen Klaasjan en Jelle, zo samen vissen en vangen dan gaat de tijd inderdaad snel om, maar er zullen waarschijnlijk wel meer van deze dagen volgen denk ik.
    Groet, Lolle

    BeantwoordenVerwijderen