donderdag 4 maart 2010

CJW Boron vlokhengel

En om dan maar direct een gevolg te geven met een hengel waarop een dergelijke code te zien is, mijn oude CJW boron vlokhengel. Als je het verhaaltje goed begrepen hebt is de code GBO te vertalen in januari 1987.

Op veilingsite's als marktplaats kom je ze soms nog tegen. Deze hengel is daar een voorbeeld van en is gekocht van Martijn Akkerman uit Haarlem, een handelaar in wat oudere hengelsportmaterialen die heel betrouwbaar is.De lengte is 245 cm en heeft hierbij 9 dunne HC oogjes met een topoog. Tweedelig voorzien van pensluiting. De kleur van de hengel is zwart en de wikkelingen hebben een paarszwarte kleur. De handgreep is van kurk met een lengte van 23 cm voorzien van cone en reelringen met hierin "c.j.w." gegraveerd. Iets wat Cor de laatste jaren niet meer doet of slechts bij uitzondering omdat het een hengel weer veel duurder maakt. Persoonlijk vind ik het erg fraai staan. Informatie via Cor leert dat deze vlokhengel op een aftma 2 of 3 vliegenblank is gebouwd. Een molentje rond de 180 gram met hierop 12/00 normale nylon is bij uitstek geschikt om de hengel goed in balans te brengen. De hengel gaat volledig op het 12/00 nylon krom. Super setje waar ik zeer blij mee ben.

In verhouding tot de feather 0 die Cor nu in zijn collectie heeft zal dit stokje net iets zwaarder zijn. In verhouding tot een feather 1 is hij echter weer veel lichter maar vooral zachter waardoor het vaak zachte aas beter op de haak blijft zitten tijdens het werpen. Een haak zetten op pak weg 15 meter afstand is geen probleem.

Met wat knutselwerk is het ook mogelijk om een 30 cm swingtipje te monteren om hiermee een bodemvisserij te gaan beoefenen. Zelf een klein voerkorfje (zelf maken) is nog prima weg te zetten. Een brasem rond de 45 cm is dan ineens geen luie dweil meer.

Ik kan deze hengel aanbevelen als je een vlokhengel zoekt en niet de hoofdprijs betalen wilt.

1 opmerking:

  1. Dag Klaas Jan,

    Zou je deze vlokhengel willen verkopen? Zo ja, wat is dan de prijs?

    Hoor graag. Groet, Bart

    BeantwoordenVerwijderen