woensdag 31 maart 2010

Einde roofvisseizoen 2009-2010.


Morgen is de eerste dag in april en ook gelijk de eerste dag van dit jaar dat er niet meer op roofvis gevist mag worden. En daar hou ik mij ook strikt aan. Gelukkig zijn er nog genoeg leuke andere visserijen te doen. Dichtbij huis kan er gericht worden gevist op zeelt en karper. Een zeelt boven de 50 cm (voor velen heel gewoon) staat nog altijd hoog op mijn verlanglijst van te vangen vissen. Zeker als dat onder de kant met de pen gebeurd.
Als er wat meer tijd voorhanden is wil ik het ook eens gericht op winde proberen. Ik heb twee watertjes op het oog die bekend staan om de aanwezigheid van winde. Een voor mij nog tamelijk onbekende vis die ik nog nauwelijks gevangen heb. Gevist wordt met een lange lichte penhengel of met een vlokhengel.
Als er eens een dag gevist kan worden pak ik twee medium karperhengels in en ga naar de IJssel toe om gericht op barbeel te vissen. Een prachtige vis die jammer genoeg door de sterke stroming met te zwaar materiaal moet worden bevist.
En dan heb je ook nog de uitstapjes met de familie waarbij een lichte winclepicker meegenomen wordt om op brasem te vissen.

Over het afgelopen roofvisseizoen kan ik redelijk tevreden zijn. In de korte periodes dat gevist werd is vaak heel goed gevangen. Geen hele grote vissen maar wel groot genoeg om er veel plezier aan te beleven. Ook tijdens het verticalen en dropshotten vanuit de bellyboot is soms ontzettend goed gevangen. En dit alles met materiaal waar ik volledig achter kan staan en waar het elke keer weer een genot is om mee te vissen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten