donderdag 4 maart 2010

Review CJW Mosquito 0.


De Mosquito 0 is een 3 grams spinhengel gemaakt door CJW. De lengte is 170 cm en bestaat uit 2 delen die worden verbonden door een oversteeksluiting. Er zitten 6 nikkeltitanium oogjes op de hengel met een sic topoogje van Fuji. Het handvat is gemaakt van kwaliteitskurk en meet een lengte van 22,5 cm. De molen wordt vastgezet dmv 2 dunne rvs reelringen.

Een molentje met een gewicht van ongeveer 180 gram zorgt voor een uitgebalanceerd geheel. Met 12/00 nylon wordt de hengel maximaal krom getrokken. Bij het verticalen wordt een 10/00 dyneema lijn gebruikt.

De hengel is strak en snel maar buigt mooi progressief tot het handvat als dat nodig is. De gebruikte spinners worden met groot gemak weggezet en het zetten van de haak geeft geen problemen en blijft ook bij slecht gehaakte vissen zitten.
Voor het vissen in de polder is de hengel heel goed geschikt hoewel een wat langer exemplaar nog beter zal voldoen. Voor het ultralichte verticalen en dropshotten kan ik mij geen betere hengel wensen.

Favoriet kunstaas voor het vissen in de polder in combinatie met deze hengel in willekeurige volgorde:
- enkel bladige stompe spinner met een blad van 25 mm met als goede tweede een tandemversie met bladen van 20 mm.
- terrible spinner met een blad van 30 mm.
- Pako PS lepel.
- Salmo Hornet floating 3 cm.
- Streamers

Het verticalen wordt gedaan met kleine shadjes van onder andere Lunker city en profiblinker met een lengte tot 8 cm. Deze worden geschoven op jigkopjes van 3 of 5 of 7 gram. Afhankelijk van de diepte, stroming en eigen snelheid. Zelfde loodgewichtjes en grootte shadjes worden ook gebruikt voor het dropshotvissen.

Een snoekbaars of knappe baars aan deze hengel is genieten voor iedere ervaren sportvisser. Een heel andere visserij als met de gebruikelijke hengels waar mee gevist wordt.

De hengel bevalt mij zeker voor het verticalen en dropshotten onwaarschijnlijk goed.

4 opmerkingen:

 1. Hallo Klaasjan,

  Een hengel van 3 grams vermogen, belasten met een jigkopje van 7 gram. Hoe is dit mogelijk.

  Joop

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Overbelast vissen. De 10-grammer is perfect hiervoor, maar dit verhaal snap ik niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ik de beschrijving van de te vissen aasjes goed begrijp is dit geen 3 grammer maar een zwaardere hengel..... 7/8 grammer?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb deze reacties helemaal gemist, excuus.

  Tijdens het verticalen en dropshotten wordt eigenlijk niet geworpen. Gewoon een kwestie van het kunstaas naar beneden latten zakken tot op de bodem en vissen. Het is dan ook in de praktijk heel goed mogelijk om (veel) zwaardere kunstaasjes op deze manier te vissen dan de genoemde 3 gram.

  Is het een echte driegrammer. Een steeds weer oplaaiende discussie. Zeker voor liefhebbers van splitcane en fairplay spinhengels is dit geen echte 3 grammer maar eerder een 5 grammer. Ik heb er vrede mee.

  BeantwoordenVerwijderen