donderdag 4 maart 2010

Penvissen in de Flevopolder 2009.

Als er bij het aanmelden voor een karperdag ( mei 2009) met Flitsendnylon.nl in de Flevopolder zich 20 vissers opgeven waarvan er uiteindelijk 16 meegaan mag je wel spreken van een geslaagde opzet.

Als de zeer ervaren karpervisser Dick Langhenkel, die dat water als zijn broekzak kent, zijn medewerking ook nog eens verleent heb je bijna alle ingrediënten te pakken voor een geslaagde dag. Op het weer en het aasgedrag van de karper na heb je alles dan prima geregeld. En juist die twee factoren laten het deze dag afweten. Het regent onafgebroken tot halverwege de middag en de karper is slechts geïnteresseerd in elkaar en in het ruim aanwezige kuit van net afgepaaide brasems. De vangsten zijn dan ook niet om over naar huis te schrijven.

Maar wat een geweldig gebied is dit voor de karpervisser. Een geoefende karpervisser ziet direct de enorme hoeveelheid aan potentiële stekken en zal zich hier maanden zoet kunnen houden met het vissen op mijn favoriete manier waarbij de karper wordt opgezocht door het actief vissen met de pen
Tijdens het aansluitende etentjes is een ieder het dan ook eens om het vissen op karper in de Flevopolder volgend jaar nog eens over te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten