maandag 22 maart 2010

Laatste keer spinnen in dit seizoen?


Veel sportvissers zijn op de weekenden aangewezen om hun hobby te beoefenen. Door diensten in het weekend is dat voor mij niet zo vanzelfsprekend maar lukt het dan wel om door de week erop uit te gaan. En dan heb je een water vaak voor je alleen wat ook zijn voordelen heeft.
Vandaag lukt het om nog een uur te kunnen vissen en voor dat soort gelegenheden heb ik altijd een hengel klaar staan. Een spinuitrusting omhelst weinig materiaal en al helemaal geen voorbereiding. Ideaal voor dit soort uurtjes. Maar aan het water aangekomen ligt dit er als een spiegel bij en een zonnetje maakt het zelfs aangenaam. Dit is eigenlijk de eerste keer dit jaar dat ik naar een pennetje en wat mais verlang om op de karper, zeelt en grote brasem te gaan vissen. Het voelt dan ook als het einde van dit kunstaasseizoen. Een kort seizoen door de lange periode van vorst in ons land.
Vandaag wordt dan ook benut om op verschillende plekken eens polshoogte te nemen of er ook activiteit van karper wordt waargenomen terwijl er geregeld een worpje wordt gemaakt met een kleine Alex spinner. Jammer genoeg zie ik geen karpers azen maar worden er nog wel een aantal snoekjes gevangen die weer de nodige sport geven op het ultra lichte materiaal. Prachige snelle ranke rovers die meerdere keren uit het water komen om te proberen de haak van de spinner kwijt te raken. Wat ze overigens geen enkele keer lukt. Ik ben zo tevreden over deze lange CJW 3 grammer.
Mijn keuze in spinners is redelijk groot. Ik vis er ook graag mee, vooral op de ultralichte (3 grammer) en lichte (10 grammer) hengel. Het testen van de spinners van Alex heb ik dan ook graag gedaan en heeft me geen windeieren gelegd. Er werd veel vis op gevangen en weinig vissen werden verspeeld. Een spinnerblad met een zwarte of parelmoer kleur geeft net even meer mogelijkheden naast de standaard messing en zilverkleurige bladen waardoor de vangstkansen toenemen. Het blijft moeilijk te bewijzen maar mijn vertrouwen heeft het zeker. Over de haken en haakversiering is ook nog wel het nodige te melden maar dat kan een volgende keer wel meegenomen worden in een apart verhaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten