dinsdag 16 maart 2010

Weer ultralicht op de baars.


Met een hele goede vangst een aantal dagen geleden nog vers in het geheugen wordt er vandaag ook weer gevist met de ultralichte hengel met hierop kleine shadjes op een 3 grams jigkop als de kinderen naar school zijn. Omdat er ook de nodige snoek zwemt wordt een onderlijntje van sevenstrand gebruikt. Als er alleen baars of snoekbaars zit wordt nooit een onderlijntje gebruikt.

De sevenstrand die vandaag gebruikt wordt is nieuw voor mij dus daar later meer over. Het gebruik van sleeves is bij dit Magnum sevenstrand niet nodig. De draad door het oog van het kunstaas of wartel halen en een paar keer om zijn eigen lijn ronddraaien is genoeg voor een betrouwbare verbinding.


Ook vandaag zwemt er weer de nodige baars onder de brug. Het blijft zoeken. Maar heb je ze gevonden dan is een vangst van tientallen baarzen binnen het half uur mogelijk. Ze zijn niet zo groot maar wel van een formaat dat de ultralichte hengel lekker krom getrokken wordt.

1 opmerking:

 1. Heerlijk Klaasjan, helemaal super!!!!!!!
  Zie voor het eerst je blog, Foei Bas een schande!
  Baarsverhalen dat weet je, daar geniet ik van. Het gaat je goed af de afgelopen tijd. Het blijft zoeken naar die stekelruggen. Zo af en toe heb ik ook nog aardig gevangen. Kwam er niet van om het op het forum te zetten (klein beetje laks van mij, sorry.
  Maar dit is helemaal top Klaasjan, mijn complimenten. Nog even door baarzen, nu mag het nog. Ik ben ook al aan het aftellen (snik, snik).

  Ba(ar)s

  BeantwoordenVerwijderen