zondag 21 maart 2010

Hengelsteun voor in de kano.

Vorig jaar hebben we een canadese kano aangeschaft om met het gezin geregeld een tochtje te maken over het water. Vanaf het water ziet de omgeving er heel anders uit en je komt op plaatsen waar je vanaf de kant niet komen kunt. Met een beetje techniek kost het peddelen nauwelijks kracht terwijl je toch een aardige snelheid weet te bereiken. Een hele leuke manier van vrije tijd besteding dus.
Maar als ik op het water ben zie ik ook direct mogelijkheden om te vissen. Wat een geweldige karper of roofvisstekken kom je op deze manier tegen. Vorig jaar wel eens een poging gedaan om een hengel mee te nemen om te slepen met kunstaas maar dat was niet echt een succes. De hengel ligt voortdurend in de weg en je bent bang dat bij een harde aanbeet de hele combinatie overboord wordt getrokken. Weg is de rust.
Een Berkley hengelsteun voor in de boot brengt echter de oplossing. Omdat met de steun meerdere bevestingings plaatjes worden bijgeleverd kan er een oplossing op maat worden gemaakt. Omdat ik niet in de boot zelf een definitieve bevestiging maken wil is dat alsvolgt opgelost.

Een stevige houten steun van de kano die ook gebruikt kan worden om op te zitten wordt als bevestiging gebruikt voor de hengelsteun. Omdat deze houten steun zich in de nabijheid bevindt van de achterste peddelaar (dat is degene die de koers en snelheid bepaalt)is dit een heel praktisch punt. 4 stevige bouten worden door 2 plankjes gebracht en vast om de houten staander gemaakt door de bouten en hun vleugelmoeren vast te draaien. Het afronden van de plankjes en het verven is puur voor het aanzicht gedaan.
Op deze manier heb ik een stevige en veilige manier gevonden om een stukje kunstaas tijdens het varen overboord te zetten zonder dat wij daarbij last hebben van de hengel. Alleen zal er zo nu en dan even gestopt moeten worden om een vis te landen.
Natuurlijk kan er ook werpend gevist worden uit de kano. Ook is het mogelijk om met de kano ergens heen te varen en vanaf die kant te vissen maar dat is de opzet niet geweest van deze hengelsteun.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten