zaterdag 27 maart 2010

Met de dropshot op de baars.

We hebben net een aantal heerlijke lentedagen achter de rug met temperaturen rond de 20 graden. Helaas geen tijd gehad om te vissen maar een tweetal penhengels zijn inmiddels wel klaar gemaakt.
Als ik vrijdag eindelijk tijd heb om wel te gaan regent het continu en is de temperatuur gezakt naar 13 graden. Het penvissen moet nog maar een dag wachten en de baarzen komen nogmaals aan de beurt als het aan mij ligt.
Vandaag wordt gevist met een dropshot montage wat een hele goede manier is om veel baarzen te vangen als je ze eenmaal hebt gevonden. Een voordeel tov het verticalen is namelijk dat het kunstaas constant op de juiste hoogte kan worden gepresenteerd en dat ook nog eens gewichtsloos als de juiste techniek wordt toegepast. Hierdoor wordt het shadje moeiteloos naar binnen gezogen en komen missers nauwelijks voor. Bij deze een foto van de kleinste baars die gevangen werd met de haak heel mooi voor in de bek. Ook zo'n voordeel van het vissen met de dropshot. Diep gehaakte vissen komen slechts bij hele hoge uitzondering voor waardoor het onthaken een peuleschil wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten